Program


Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban

Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban

A Stúdió K Színház és a k2 Színház a Stúdió K Színház színháztermében (Ráday utca 32. szám) saját népe lelki üdve javára zenével, táncmulatsággal egybekötött kabaré-előadást rendez, Bertolt Brecht: Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban című drámája nyomán, melyre Nagyságodat és becses családját tisztelettel meghívja a Rendezőség.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 7. kedd, 19:00

A kabaré előadás keretében fellépnek a Stúdió K Színház és a k2 Színház szin. társulat kiváló tagjai:

Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Homonnai Katalin, Horváth Szabolcs, Lovas Dániel, Nagypál Gábor,
Pallagi Melitta, Piti Emőke, Sipos György, Spilák Lajos, Viktor Balázs.

Jelmez és díszlet: Horváth Jenny, Szakács Ferenc
Zene: Spilák Lajos
Rendezőasszisztens: Kővári Szimonetta
Rendező: Benkó Bence, Fábián Péter

Kedvezőtlen idő esetén az előadást ugyanúgy a teremben tartjuk meg.

„Brecht a szellem térdre kényszerítése ellen emelte fel a szavát, amikor megírta Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban című művét. Drámája politikai hátterének megrajzolásával igyekszik lerántani a leplet a korszak korlátlan hatalmú urairól. Brecht nem könyörületes: véleménye szerint nem csak politikusok és katonák felelőtlen, bűnös politikája idézte elő a világkatasztrófát, hanem a túloldal gyengesége is. Ez ma ugyancsak időszerű figyelmeztetés mindazoknak, akik a „túloldalon” azért szálltak síkra, hogy soha többé vissza ne térhessen a „rettegés és ínség” kora.”

Az előadás cselekménye kitalált, nyolcvan évvel ezelőtti, németországi történeteken alapul. A történetek szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a mai, magyar valóság alakjaival csupán a véletlen műve.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!