Program


Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai…- Bécs, Prága és Madrid, franciák, törökök

Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai…- Bécs, Prága és Madrid, franciák, törökök

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 26. csütörtök, 19:00

Egy dinasztia, amely házasodik, míg a többiek haborúznak… Egy császár, akinek a birodalmában sohasem nyugszik le a nap… Uralkodók, akiknek alattvalói egyfelől az aztékok aranyát kutatják a közép-amerikai piramisok és őserdők mélyén, másfelől a hatvani és a fehérvári bég janicsárjait páholják a buzsáki réten vagy a Balaton partján… Tényleg aranycsinálás folyt II. Rudolf idején a prágai várban? Ki volt Don Carlos: szabadsághős vagy elmebeteg? Miért „szép” Fülöp, miért „őrült” Johanna és miért „babonás” Károly? Kit neveztek az „utolsó lovagnak”? Mi történik, ha egy család két ága között a 200 év alatt megkötött 11 házasságból 9 első unokatestvérek vagy nagybácsi–unokahúg között jön létre? Ki nyerte meg a harmincéves háborút? Mi történt volna a világtörénelemmel, ha a XVII. század végén váratlanul kihal a Habsburg-ház? Ki volt nekünk a „bécsi király”: a magyar nemzeti érdekek örök elárulója vagy az a kapocs, ami a fejlődésképtelen keleti despotizmusok helyett mégiscsak a nyugati kultúrához és haladáshoz kötötte az ország szekerét? E sokféle rejtély és titok legújabb történészi megfejtéseivel Fazekas István történész, levéltáros, a XVI–XVII. század avatott kutatója ismertet meg minket.

Vendég: Fazekas István levéltáros, történész, az ELTE habilitált docense, 1995–2014 között a Magyar Nemzeti Levéltár delegátusa Bécsben 

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. december 31-ig.

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!