Program


Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai – Bécs, Prága és Madrid ...

Rejtélyes történelem - A régi Habsburgok különös titkai – Bécs, Prága és Madrid ...

Egy dinasztia, amely házasodik, amíg a többiek háborúznak, egy császár, akinek a birodalmában sohasem nyugszik le a nap, uralkodók, akiknek alattvalói egyfelől az aztékok aranyát kutatják a közép-amerikai piramisok és őserdők mélyén, másfelől a hatvani és a fehérvári bég janicsárjait páholják a buzsáki réten vagy a Balaton…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 30. csütörtök, 19:00

Tényleg aranycsinálás folyt II. Rudolf idején a prágai várban? Ki volt Don Carlos: szabadsághős vagy elmebeteg? Miért „szép” Fülöp, miért „őrült” Johanna és miért „babonás” Károly? Kit neveztek az „utolsó lovagnak”? Mi történik a génekkel, ha egy család két ága között a 200 év alatt megkötött 11 házasságból 9 első unokatestvérek vagy nagybácsi–unokahúg között jön létre? Ki nyerte meg a harmincéves háborút? Mi történt volna a világtörténelemmel, ha a XVII. század végén váratlanul kihal a Habsburg-ház? Ki volt nekünk a „bécsi király”: a magyar nemzeti érdekek örök elárulója vagy az a kapocs, ami a fejlődésképtelen keleti despotizmusok helyett mégiscsak a nyugati kultúrához és haladáshoz kötötte az ország szekerét? E sokféle rejtély és titok legújabb történészi megfejtéseivel Fazekas István történész, levéltáros, az ELTE tanára, a XVI–XVII. század avatott kutatója ismertet meg minket.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!