Program


Református énekek XVIII.

Református énekek XVIII.

A Református énekek hangversenyt, a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét 2002 óta azzal a céllal rendezzük meg minden évben, hogy ott a reformátusok használatára 1948-ban kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből professzionális előadók tolmácsolásában hang- és képfelvétel készüljön, amely új CD és DVD kiadását teszi lehetővé.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 29. szombat, 19:30

A 350 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről évre velünk vannak Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei. A négy blokkból álló esten Európa-hírű orgonaművész működik közre és négy karnagy vezényel. A hangversenyen a közönség négyszer együtt énekel a kórussal, így a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 1700 ember énekli a Zengő Igét.

A sorozat eddig megjelent tizenhét CD-jén 276 református zsoltár és ének feldolgozásai halhatók, melyek részben egy szólamban szólalnak meg, hogy segítségül szolgáljanak a gyülekezeti, valamint iskolai énekléshez, részben pedig több szólamban, hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk.
(Böszörményi Gergely kiadó, koncertigazgató)


Vezényelnek: Arany János, Berkesi Boglárka, Jámbor Zsolt, Süll Kinga

Közreműködik:
Orgona: Szotyori Nagy Gábor

Ajánlatunk


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!