Program


Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei / RÉGIZENE FESZTIVÁL
2

Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Sok olyan zenebarát van, akit, ha megkérdeznek, mi az a Les Talens Lyriques, azt válaszolja, egy híres francia régizene-együttes - pedig azt is válaszolhatná: egy híres francia régizene, amelyről együttest neveztek el. A mű magyarországi bemutatója jóvoltából most megtudhatjuk, milyenek lehettek Hébé ünnepei, és milyenek azok a „lírai tehetségek”, amelyekről a színpadi zene nagy kalandjába csak ötvenévesen belevágó, hosszú életű…  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. március 8. hétfő, 19:30

Rameau: Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Sok olyan zenebarát van, akit, ha megkérdeznek, mi az a Les Talens Lyriques, azt válaszolja, egy híres francia régizene-együttes - pedig azt is válaszolhatná: egy híres francia régizene, amelyről együttest neveztek el. A mű magyarországi bemutatója jóvoltából most megtudhatjuk, milyenek lehettek Hébé ünnepei, és milyenek azok a „lírai tehetségek”, amelyekről a színpadi zene nagy kalandjába csak ötvenévesen belevágó, hosszú életű barokk mester mesél prológgal ellátott, háromfelvonásos opéra-ballet-jében.

A Hébé ünnepei, avagy a líra mesterei (Les fêtes d'Hébé, ou Les talens lyriques) Rameau ötödik zenés színpadi műve, amelyet 1739-ben, a zeneszerző ötvenhatodik életévében mutattak be a párizsi Palais-Royale-ban, hat esztendővel az első zenés színpadi mű, az Hippolyte et Aricie (Hippolütosz és Aricia) és hárommal az első opéra-ballet, a Les indes galantes (A gáláns indiák) után. A mű három entrée-ja (felvonása) középpontjában a Költészet, a Zene és a Tánc áll. A darab sikert aratott: nyolcvan előadást ért meg a bemutató évében, majd 1747-ben, 1756-ban és 1764-ben ismét színre került. Az alkotás megszólaltatása Vashegyi György sok éve zajló nagyszabású projektjébe illeszkedik, melynek keretében a karmester és zenetudós Rameau számos színpadi művét megismerteti a Müpa közönségével két együttese, az 1990-ben alapított Purcell Kórus és az 1991-ben létrehozott Orfeo Zenekar élén. A nemzetközi szereposztás, mint legtöbbször, ezúttal is világklasszis énekeseket vonultat fel - olyan művészeket, akik közül legtöbben korábban is pódiumra léptek már Vashegyi György produkcióiban, s ilyenformán a Müpa közönségének régi ismerősei.


Vezényel: Vashegyi György

Szereplők:
Hébé, Sapho, la Bergère    Chantal Santon Jeffery
L'Amour, Égié    Katherine Watson
La Naïade, Iphise    Olivia Doray
Momus, le Ruisseau, Mercure    Reinoud Van Mechelen
Alcée, Tyrtée    Tassis Christoyannis
Hymas, Eurylas    David Witczak

Közreműködik:
Purcell Kórus, Orfeo Zenekar

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Tartson velünk egy igazi házibuliba!

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

LA VOCE VITA

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Erkel Színház

Koltai Róbert a La Voce Vita sztárvendégeként. Az év duettkoncertje Szekeres Adriennel, László Boldizsárral és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!