Program


Rachid Ouramdane (FR): TORZIÓ (TORDRE)

Rachid Ouramdane (FR): TORZIÓ (TORDRE)

„Expresszionista minimalistának mondanám. És senki nem jut eszembe, akit így neveznék még a táncban, Ouramdane senki másra nem emlékeztet. Szűk a szókincse, de sürgős közölnivalója van, ami túlmutat a táncon. Eredeti, egyedi, körülhatárolt, bosszantó, igéző.” (NY Times)

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 20:00

Rachid Ouramdane a táncinnováció élharcosa: egyre tágítja az előadó és a koreográfus definícióját, összemossa a tánc és a dokumentum határát.  Egy erőteljes duett vagy két magányos szóló? Két nő rajzolja le határozottan fizikai, nyers és magával ragadó önarcképét. Hipnotikus, örvénylő gesztusok. Kifordult és kiforgó mozdulatok.

Rachid Ouramdane 1995 óta készít előadásokat, a párizsi Theâtre de la Ville és az annecy-i  Bonlieu Theâtre rezidens művésze. Sokat dolgozok a Lyoni Operának és az orosz Migrazia társulatnak. Ő koreografálta a fogyatékosokkal dolgozó angol Candoco Dance Company 20. szülinapi előadását. Mióta megalapította saját társulatát,  az L’A. Dance Company-t, gondolkodásának és koreográfiai munkásságának fókuszában a bizonyítékgyűjtés áll. A táncon keresztül akar beleszólni a közéleti vitákba, a koreográfiával erősítené a vallomások poétikáját. Együttműködik filmesekkel és irodalmárokkal. Segíti a tudásátadást, nemzetközi workshopokat szervez Franciaországban, Romániában, Hollandiában, Brazíliában és az Egyesült Államokban. 2016 januárja óta Yoann Bourgeois-val közösen irányítja a grenoble-i koreográfiai központot.
 
Koncepció és koreográfia: Rachid Ouramdane
Előadók: Annie Hanauer, Lora Juodkaite
Fényterv: Stéphane Graillot
Díszletterv: Sylvain Giradeau

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!