Program


Rababi: Alim Qasimov & Alireza Ghorbani - Közreműködik: Hesam Naseri, Mahan Mirarab, Dés András

Rababi: Alim Qasimov & Alireza Ghorbani - Közreműködik: Hesam Naseri, Mahan Mirarab, Dés András

Alim Qasimov az ázsiai tradicionális énekesek egyik legnagyobb alakja, a klasszikus azeri mugham kompozíciók első számú előadója.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 23. csütörtök, 20:00

A maga világában igazi sztárnak számító zenész először koncertezik Magyarországon, ráadásul olyan egyedi műsorral, amelyben az iráni énekessel, Alireza Ghorbanival közös esten a szúfi költészet és hagyományok előtt tisztelegnek - nemcsak saját világaik közelítésével, de két magyar jazz-zenész közreműködésével is.

Alim Qasimov a tradicionális zenékben élő legendának számító énekes, reputációja megközelíti példaképe, Nusrat Fateh Ali Khan népszerűségét, de ha kilépünk ebből a világból, akkor is jeles zenészek tartják őt nagyra: a rockzenész Jeff Buckley közös koncertfelvételt jegyzett Qasimovval, Björk egyenesen a kedvenc élő énekeseként hivatkozott rá. Pedig a fiatal korától énekesnek készülő Alim Qasimov cseppet sem sztáralkat, sokkal inkább a tradíciók embere, akinek a humora is remek. Az azeri mugham zenét klasszikus költemények, valamint hangszeres és énekes improvizációk jellemzik, Qasimov a műfaj autentikus interpretációjában is páratlan, de sokszor bátran ellép a hagyományoktól. A Rabābi című esten a szúfi kultúrát az azeri mellett az iráni irányból is ápolják, Alireza Ghorbani pedig már korábban is járt a Müpában: a Fesztivál Színházban adott telt házas, nagy sikerű koncertet. Ezúttal a perzsa (Rûmî) és azeri (Fuzûlî) költészetet egyesítik énekükkel, és azt keresztezik a perzsa és azeri-török határokat - amúgy is - elmosó zeneiséggel, kortárs közel-keleti hatásokkal, valamint két jeles magyar jazz-zenész, az ütőhangszeres Dés András és az Archie Shepp zenekarában is nagybőgős Szandai Mátyás játékával. Szakrális zene a javából.

ének: Alim Qasimov, Alireza Ghorbani

moshtagh, hangszerelés, művészeti vezető: Hesam Naseri
gitár: Mahan Haji Mirarab
kamancheh: Saman Samimi, Rauf Islamov
tar: Milad Mohammadi
ütőhangszerek: Dés András
nagybőgő: Szandai Mátyás

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!