Program


Pünkösdi hangverseny

Pünkösdi hangverseny

A nijmegeni Bach Kórus és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar pünkösdi hangversenye

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. május 24. vasárnap, 19:00

A nijmegeni  Bach Kórus-t  1945–ben alapították, nevéhez kötődik az első, háború utáni 1946-ban előadott  Máté Passió.   A jelenlegi  vegyeskórusnak  körülbelül 100 tagja van.  A repertoire  főleg különböző korok nagy kórusműveiből áll, a Barokk kortól (Bach, Handel) a  Klasszicizmus (Haydn, Mozart, Rossini)  és a Romantika (Verdi, Brahms, Dvořák) zenéjén   keresztűl  egészen  a 20. századi (Martinu, Duruflé, Hindemith and Szymanowski) művekig.   Johann Sebastian Bach azonban különösen fontos szerepet játszik a kórus életében, minden évben műsorra tűzik a Máté vagy János Passiót a Húsvétot megelőző Nagyhét-en

Gyakran fellépnek neves zenekarokkal a nijmegeni “ De Vereeniging “ nagy koncertteremben. Évente két hangversenyen a helyi “Het Gelders Orkest” filharmónikus zenekar kiséri a kórust, de gyakran szerepelnek  különböző hangversenyeken barokk muzsikát  játszó zenekarokkal, mint pl. a Concerto d’ Amsterdam.

A kórus előadásai nagy népszerűségnek örvendenek és kíváló  sajtóvisszhangot kapnak évek óta.  2015-ben, két pünkösdi hangversennyel, Magyarországon ünneplik fennállásuk 70. évfordulóját

Műsor:

George Frideric Händel: Koronázási Anthem  - Zadok the Priest 

Johann Sebastian Bach: BWV 214 Kantáta - Tönet Ihr Pauken, erschallet, Trompeten
Szünet

Ludwig van Beethoven: C - dúr mise

Szólisták:    

Szakács Ildikó – szoprán

Balogh Eszter - alt 

Alagi János – tenor

Najbauer Lóránt - basszus

Vezényel:

Rob Vermeulen

Ajánlatunk


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!