Program


Puccini: Manon Lescaut - Opera vetítés

Puccini: Manon Lescaut - Opera vetítés

Élvezzék a legjobb operákat olyan előkelő színhelyekről, mint a milánói Scala, a Római Operaház, a Torinói Királyi Színház, valamint a világ egyik legújabb dalszínháza, a Firenzei Operaház. 
Élőközvetítés a Torinói Királyi Színházból eredeti nyelven, angol felirattal.

Az opera címszerepét Maria Jose Siri (Manon Lescaut) uruguayi szopránénekesnő alakítja.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 14. kedd, 20:00

A librettót hetedmagával a zeneszerző írta Antoine François Prévost d'Exiles (1697-1763) híres önéletrajzi ihletésű, 1733-ban megjelent Histoire de Manon Lescaut et du chevalier Des Grieux (Manon Lescaut és Des Grieux lovag története) című regénye alapján. A könyv az akkori közerkölcsök szerinti frivol témája miatt be lett tiltva. A hét szövegíró alaposan átdolgozta az eredeti művet, s ezzel rendkívül egységes, karakteres figurákat alkottak, melyek szinte természeti törvények mentén alakítják az eseményeket. Az álszent, kéjsóvár, pénzközpontú férfiak játékszere a boldogságra vágyó, ártatlan, de az anyagi jólétet elengedni nem tudó Manon, és szerelme, a jóravaló diák, akiket tönkretesznek és a halálba kergetnek.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!