Program


Pszichológiai Tárlatvezetés

Pszichológiai Tárlatvezetés

Erdélyi Zsuzsanna pszichológiai tárlatvezetése a Ludwig Múzeum Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításán. A tárlatvezetés két egymásra épülő témával foglalkozik, azonban önállóan is látogathatók.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 19. vasárnap, 15:00

Erdélyi Zsuzsanna pszichológiai tárlatvezetése a Ludwig Múzeum Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításán. A tárlatvezetés két egymásra épülő témával foglalkozik, azonban önállóan is látogathatók.


Időpontok:
11. 17. – Pszichológiai tárlatvezetés III.
12. 8. – Pszichológiai tárlatvezetés III.
01. 05. – Pszichológiai tárlatvezetés III.


PSZICHOLÓGIAI TÁRLATVEZETÉS I. – KAPCSOLATUNK MÁSOKKAL, KAPCSOLATUNK MAGUNKKAL

Már a magzati korunktól kezdve folyamatosan kapcsolódunk a minket körülvevő világhoz, miközben számtalan hatás ér bennünket. Születésünk  után ez tovább folytatódik, és olyan kapcsolati, kötődési mintákat alakítunk ki környezetünk tagjaival, amelyek a későbbiekben is meghatározóak lesznek számunkra. Az első évek kapcsolatainak tükrében sok tapasztalatot gyűjtünk, amelyek mentén képet alakítunk  ki önmagunkról. Kora gyermeki énünk és tapasztalataink elkísérnek bennünket, visszük magunkkal életünk végéig, miközben újabb és újabb életkorok és tapasztalatok rétegeződnek rá.

Vajon mindezek a korai élmények mennyire befolyásolnak bennünket? Milyen élményeket, mintákat kaptunk útravalóul a szüleinktől, nagyszüleinktől,  felmenőinktől? Hogyan rétegződnek ránk a család “érzelmi hagyományai”, hiedelmei, rítusai? A felnőttkori kapcsolati mintáink, elakadásaink gyökerei tényleg egészen a gyerekkorunkig nyúlnak vissza? Hogyan visszük tovább, és adjuk át ezeket a mintákat? És mindezeken  lehet-e változtatni, felül tudjuk-e őket írni? Hol vagyunk mi a kapcsolataink rendszerében, és mennyire alakítjuk őket aktívan vagy passzívan?

A tárlatvezetésen olyan pszichológiai kérdéseket érintünk a kiállítás néhány műalkotásán keresztül, amelyek a saját magunkkal és a másokkal  kialakított kapcsolatainkat, kötődési mintáinkat, kapcsolati elakadásainkat és lehetőségeinket járja körül.


PSZICHOLÓGIAI TÁRLATVEZETÉS II. – A FEJLŐDÉS ÚTJÁN

Az előző tematika folytatásaként most azt nézzük meg, hogy az első életévek után (is) számos feladattal találjuk szembe magunkat, amelyek megoldása vagy megoldatlansága befolyásolója lehet jelenünknek, kapcsolatainknak. Milyen feladatok várnak ránk különböző életszakaszainkban és ezek hogyan hatnak viselkedésünkre, hogyan jelennek meg párkapcsolatunkban? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe az alkotások kíséretében.


PSZICHOLÓGIAI TÁRLATVEZETÉS III. – KI VAGYOK ÉN?

Az életút idővonalán továbbhaladva ebben az előadásban a 6-19 éves korunkig tartó szakaszt vizsgáljuk meg jobban. A kisiskolás és a serdülőkor évei is számos kihívást rejtenek számunkra.
Értékes tagja vagyok a világnak? Ki vagyok én? Hol vagyok a világban? Mi lehet belőlem? Lehetek-e az, ami lenni szeretnék?
Komoly kérdések, amelyek megválaszolását számos dolog befolyásolhatja. Ezeket fogjuk közelebbről megnézni az alkotások segítségével.


Erdélyi Zsuzsanna
Pszichológus, a Magyar Családterápiás Egyesületnél pár- és családterapeuta képzésben vesz részt. Mellette a DSZIT Műhelyben sajátítja el a dinamikus szenzoros integrációs terápia tudását. Eddig óvodákban és iskolákban szerezett szakmai tapasztalatokat. Gyerekekkel foglalkozik egyéni és csoportos formában, szülőknek és pedagógusoknak tart konzultációt, tanácsadást, valamint pároknak és családoknak nyújt szakmai segítséget. Mindezen tapasztalatok és képesítések segítik abban, hogy még szélesebb rendszerben megértse a gyerekek viselkedését és a családok működését.

Ajánlatunk


Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!