Program


Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt kamaraestje - Fehér éjszakák

Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt kamaraestje - Fehér éjszakák

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 19:00

Kjui:
    D-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 84
Rubinstein:
    Bé-dúr zongoratrió, op. 52
SZÜNET
Muszorgszkij:
    A bábjátékos
Arenszkij:
    1. (d-moll) zongoratrió, op. 32

Prunyi Ilona (zongora), Banda Ádám (hegedű), Fenyő László (cselló), Molnár Zsolt (bariton)

Orosz szerzők neve hallatán talán sokaknak a halhatatlan, grandiózus dallamok és olyan művek jutnak eszébe, mint Csajkovszkij Hegedűversenye, Rimszkij-Korszakov Seherezádéja vagy éppenséggel Muszorgszkij Borisz Godunovja. Bár valóban ez az orosz zene ismertebb arca, ott rejtőzik mögötte egy másik világ, a maga intim műfajával, a kamarazenével. Charles Dickens 1841-ben megjelent könyvének címe, a Ritkaságok régi boltja egészen találó címkéje lehetne az estének, hiszen a koncert repertoárján szereplő művek nem a toplistás darabok közül valók, mégis izgalmas képet adnak a 19. század végi orosz kamarazene világáról. A nagy orosz szimfóniákból és operákból tudjuk, mit jelent, amikor az orosz zenei világ és a nyugati formák találkoznak, Prunyi Ilona, Banda Ádám, Fenyő László és Molnár Zsolt koncertjén pedig meghallgathatjuk, miként jelenik meg ez az orosz íz a kamarazenében.

Ajánlatunk


A "Paris! The Show" egy magával ragadó történetet mesél el a közönségnek, amely Párizs varázslatos városában játszódik.Ez a látványos produkció, amely közvetlenül Franciaországból érkezik, a háború utáni korszak legnagyobb francia dalai előtt tiszteleg.Tartson velünk a Paris The Show előadásán, ahol a zene, a romantika és Párizs szelleme egy felejthetetlen színházi utazásban elevenedik meg.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!