Program


Pódiumbeszélgetés sorozat: 56' Ferencvárosban regisztáció köteles

Pódiumbeszélgetés sorozat: 56' Ferencvárosban regisztáció köteles

A három alkalomból álló beszélgetéssorozat során a 60 évvel ezelőtti eseményeket elevenítjük fel ferencvárosi nézőpontból, szemtanú, történész, író és színművész közreműködéssel, nemcsak ferencvárosiaknak.

Leírás

Második alkalommal a forradalom ferencvárosi vonatkozásairól beszélgetünk október 22-én szombaton, délután 15.00 órától.

Az 1956-os szabadságharc és forradalom idején a fegyveres felkelők egyik központi harctere Budapest IX. kerülete volt. Ferencváros terei, utcái mind ismert 56-os helyszínek. Az átmeneti harci siker döntő mértékben a környező VIII. és IX. kerületi civil harcosok kitartásának eredménye volt. Kik voltak a hősök, hol és hogyan harcoltak a nemzeti összefogás napjaiban a zsarnoki kommunista rendszer és a hatalmas szovjet túlerővel szemben? Milyen események vezettek a forradalom kitöréséhez? Mi lett a forradalom és a gyilkos megtorlás máig ható következménye?

Időpontok:

2016. október 22. 15 óra 56’ Ferencvárosban

2016. november 4. 15 óra A megtorlás időszaka és következményei

Meghívott vendégek: Erős Kinga, a Magyar Írószövetség titkára, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő-író, Tallián Mariann színművész-hegedűs, Salamon Konrád történész, Pelcz József ferencvárosi szemtanú, Gönczi Ambrus a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője

Moderátor és sorozatszerkesztő: dr. Lázár Balázs, a Pinceszínház irodalmi referense

Előadásaink az 1956-os Emlékbizottság támogatásával A magyar szabadság éve elnevezésű programsorozat keretében valósulnak meg.

A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges az erika.szegedi@pinceszinhaz.hu email címen!

 

 

 

Képek, videók

  • Pódiumbeszélgetés sorozat: 56' Ferencvárosban regisztáció köteles

Ajánló


Az idei év egyik legizgalmasabb jótékonysági kampánya Weiler Péter, képzőművész, a Bátor Tábor…

QUIMBY 25 - MICSODAORSZÁG

Papp László Budapest Sportaréna

A meglepetéseiről és újításairól híres banda 25-ik születésnapja alkalmából közönségét egy rendhagyó összművészeti…

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!