Program


Pink Floyd: A fal (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Pink Floyd: A fal (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Zenés film? Nagyra nőtt videoklip a műfaj hőskorából? Zajos dráma? Egy kicsit ez is, egy kicsit az is. Alan Parker, a film rendezője Roger Waters forgatókönyvéből roppant eredeti művet hozott létre, amely a Pink Floyd zenéje fölött felépíti Pinky, a rocksztár (Bob Geldof) személyes drámáját, aztán az ő emlékein, félelmein keresztül mutatja meg Anglia kevésbé szerethető arcát.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 19:00

Elsőre úgy tűnhet, hogy A fal személyes sorstörténet, olyan ember pokoljárása, aki falat húz maga köré, és lassan már nem is képes átjutni rajta, azonban Pinky látomásai a nyolcvanas évek nagyon kemény kritikájává állnak össze: túltengő uniformisok, kiüresedett eszmék, amelyekből már csak a szex, a drog és a rock'n roll maradt, a felpörgetett fogyasztás, az arctalanná váló sokaság, elmagányosodás. És e tekintetben Alan Parker filmje nagyon is közeli rokonságot mutat a Müpamozi mostani sorozatának korábbi filmjeivel. Az iskola és a lázadás gondolata összekapcsolja a Ha… című filmmel, az erőszak megsejtése a Mechanikus naranccsal, az egyenruhák sajátosan rímelnek A szerencse fia egyes jeleneteire. A háború megidézése összehangzik a Dr. Strangelove passzusaival. Szóval nagyon brit. Sőt a nézők még a Monty Python-csoport hatását is érezhetik, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Parker filmje majdnem ugyanakkor készült, amikor Az élet értelme. És arról még nem is beszéltünk, mit jelentett akkor a világ innenső felén „A fal”. Van, aki még emlékszik a Pink Floyd 1990-es berlini koncertjére - a fal helyén.

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A nulladik perc ősbemutató, csodás látványvilágot és igazi sztárparádét ígér. Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás, Ficzere Béla játsszák a fordulatos komédiát.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Kövessen minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!