Program


Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse / Régizene Fesztivál

Philippe Jaroussky és az Ensemble Artaserse / Régizene Fesztivál

Ez a hang közelebb van az éghez, szokták mondani a kontratenorokról, pedig napjaink egyik leghíresebb énekese, Philippe Jaroussky az angyali szerepeknél sokkal jobban kedveli az ördögi virtuozitást igénylő, gonosz figurákat.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 19. vasárnap, 19:30

A koncert idején még csak negyvenedik életévének első hetét tölti, de már tíz éve áll az élvonalban - bámulatos, mi mindent elénekelt már. Tizenkét szólóalbuma jelent meg, emellett öt operafelvételen és kilenc árialemezen működött közre, szinte minden felvétele díjat nyert, és nemegyszer azonnal az eladási listák élére került. Repertoárja rendkívül széles, noha a főszerep a barokk zenéé. A régizenei szcéna egyik központi alakja, akivel a legnevesebb előadó-együttesek dolgoznak együtt, köztük a Concerto Köln, a Les Arts Florissants, a Le Concert d'Astrée, a L'Arpeggiata, az Europa Galante, s aki olyan régizenére specializálódott neves karmesterek felkéréseinek tesz eleget, mint Jean-Christophe Spinosi, William Christie, René Jacobs, Christina Pluhar, Emmanuelle Haïm és Fabio Biondi.
Szinte egyetlen kritika sem hagyja említés nélkül Jaroussky bársony puhaságú hangját, előadásmódjának tökéletességét, hitelességét és őszinteségét. A francia kontratenor minden egyes fellépése ünnep, így biztosra vehető, hogy ez az est is az lesz. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben attól a szerzőtől énekel, aki korának legnagyobb alkotójaként a legnagyobb énekeseknek írt bravúrosan mozgékony vagy szívet facsaróan szomorú áriákat. Noha a teljes történetek nem jelennek meg a színen, a különleges áriaválogatásból egy fantasztikus művész portréja rajzolódik majd ki.

Közreműködik:

Ensemble Artaserse

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

zenés játék két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!