Program


Petőfi Sándor / Vers-estek a Müpában

Petőfi Sándor / Vers-estek a Müpában

Vajon van-e még esély arra, hogy Petőfi Sándor életműve megszabaduljon az utódok által rákent sztereotípiáktól? Vagy most már örökre csupán az Anyám tyúkja és a Nemzeti dal költője lesz?

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 20:00

Kétségtelen, talán egyetlen másik költőnk sincs, akit ennyire szűk szerepbe és értelmezési keretbe helyezett volna az utókor, a rossz emlékű „Lobogónk, Petőfi!” jelszavával fokozva le egysíkúvá, egyhangúvá ezt a valójában rendkívül sokrétű, árnyalt költészetet. Így állhatott elő az a helyzet, hogy míg 1848. március 15. történetét sok általános iskolát végzett ember fejből fújja, ha Petőfi lírájáról kérdezik, a fentebbi két mű mellett legfeljebb még a Szeptember végén ugrik be neki. Ezen a helyzeten kíván változtatni a Vers-estek a Müpában újabb előadása a József Attila-díjas kiváló költő, Szálinger Balázs válogatásával, akiben szintén munkál ez az aktuális, jó értelemben vett teremtő indulat: „Iszonyatos, mire használja Petőfit az irodalomoktatás. Mindenre, csak nem arra, amire jó. Ő lehetne első számú nagykövetünk a tinik felé. Mert bájos, kölykös, vagány, vicces, gonosz stb. És éppen őt fektetjük ki előttük eleve halottnak, éppen őt heréljük ki és tesszük érdektelenné” - mondja Szálinger. Összeállítása ebből adódóan a nagy versek szerepeltetése mellett „az ismeretlen Petőfire” helyezi a hangsúlyt, a költő izgalmasan új portréját rajzolva meg. Meglepetésekkel teli, felfedezésekben gazdag, tanulságos este lesz.

Az előadás együttműködő partnere a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Közreműködik:

Darvas Ferenc
zongora

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire úgy, hogy ezzel az európai-és nemzetközi színpadok közönségeinek is vonzó kínálatot teremt.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!