Program


Peter Handke: Az aranjuezi szép napok - Találkozások sorozat

Peter Handke: Az aranjuezi szép napok - Találkozások sorozat

Egy nyári párbeszéd. A Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 12. szerda, 19:00

A Találkozások tehetséggondozó sorozat második produkciója

Handke 2011-ben írt darabja egy beszélgetés története. A férfi és a nő megállapodott. A férfi kérdéseket tesz fel, a nő pedig válaszol. Mindenre. Őszintén. Egy szabály van: nincsen akció. Csak párbeszéd. A nő belekezd a szexuális autobiográfiájába. Kivel, mikor, hogyan, mit? Kezdve a gyerekkortól, egészen a mostani pillanatig.

De mi van akkor, ha valamelyikük megszegi a szabályokat? És, mondjuk, akcióba lép. Vagy, ha netán, váratlanul egy helikopter zuhan a színpadra?

Egy abszurd párbeszéd a szerelem abszurditásáról.

A NŐ – Eke Angéla
A FÉRFI – Zsótér Sándor

Rendező: Szilágyi Bálint e.h.

“És megint nyár. És megint egy szép nyári nap. És megint egy nő és egy férfi egy asztalnál a szabadban, az ég alatt. Egy kert. Egy terasz. Láthatatlan, csak hallható fák, inkább sejthetők, mint jelenvalók. Az asztal egy kerti asztal, meglehetősen nagy, és a férfi és a nő távol ülnek egymástól. Mindketten nyári ruhában vannak, a nő inkább világosban, a férfi inkább sötétben, időtlen az egyik, mint a másik. Időtlenek maguk az alakok is, ők is inkább sejthetők, mint jelenvalók.” (Fordította: Szilágyi Bálint e.h.)

Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott.

Hossz: 90 perc

Találkozások sorozat:

2015 tavaszán a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület első alkalommal írt ki pályázatot fiatal, pályakezdő színházi rendezők részére. A Találkozásokra a jelentkezők kétszereplős darabbal pályázhattak. Cél a korosztályok, a tapasztalatok találkoztatása is, ezért a pályázat kritériuma volt, hogy a két színész közt legalább kétgenerációnyi korkülönbség legyen, illetve, hogy a pályázó munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg eddig a Bethlenben: 2016 áprilisában mutatkozott be rendezőként Valcz Péter a Mary és Max című előadással, azt követően június végén Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét.

 

2016 tavaszán kiírt pályázat győzteseinek munkái a 2016-2017-es évad folyamán kerülnek bemutatásra.

Ajánlatunk


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Bunker Cabaret Szép

Budapesti Tavaszi Fesztivál, Merlin Színház, Nagyterem

A Bunker Cabaret jelenetei Kijev bunkerében születtek. Hogyan lehet beszélni a háborúról? Az ironikus, nyers, egyszerre vicces és megrázó színházi…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!