Program


Pardes • Vertigo Dance Company

Pardes • Vertigo Dance Company

A Vertigo Dance Company-t Noa Wertheim és Adi Shaal alapította 1992-ben. A társulatot inspiráló kreativitás jellemzi, amely kiterjed a művészetre, az emberiségre és a természetre. A társulat a kortárs táncélet meghatározó szereplője Izraelben és világszerte egyaránt. A Vertigo Dance Company egyike Izrael négy nagy vezető táncegyüttesének, amelyet rendszeresen meghívnak a legrangosabb nemzetközi fesztiválokra, illetve a világ legismertebb színházaiba.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 2. kedd, 19:00

Noa Wertheim új alkotása, a „Pardes” otthon „született”, a pandémia bizarr ideje alatt. Olyan műalkotás, amelyben a test saját benső spirituális rétegeihez kapcsolódik – minden emberi lény, minden táncos bensőjéhez, miközben egy közös mintázatba szövődik bele. A Pardes héber szó, jelentése: gyümölcsös, a szó óperzsa eredetű, ahol fákkal teli kertet jelent. Számos más nyelv is átvette ezt a szót: ebből származik a Paradicsom neve. A zsidó misztikában a pardesz négy héber szó kezdőbetűjéből áll össze, amelyek a vallásos szövegek értelmezésének különféle megközelítéseire utalnak: Psat (szó szerinti jelentés), Remez (utalásszerű jelentés), Dras (értelmezéssel megfejthető jelentés) és Szod (titkos jelentés).

A Pardes zenéjét Itamar Doari nemzetközi hírű ütőhangszeres művész szerezte. A hanganyag beleszövődött a koreográfia megalkotásának folyamatába, a zene valós időben, a stúdióban született és került felvételre – ami ragyogó alkalmat kínált az együttesnek, hogy Izrael és a világ egyik legjelentősebb és legkiválóbb ütőhangszeres művészével dolgozhassanak együtt.

Koreográfus: Noa Wertheim

Koreográfus asszisztens: Rina Wertheim-Koren

Eredeti zene: Itamar Doari

Táncolják: Etai Peri, Sian Olles, Daniel Costa, Eden Ben Shimol, Yarden Oz, Micah Aimos, Ilan Golubovich, Ruth Ben David 

Produkciós menedzser: Sandra Brown 

Színpadterv: Zohar Shoef

Styling: Rosie Canaan - Jelmez

Fénytervező: Dani Fishof – Magenta

 

Az előadás a 10. Színházi Olimpia keretében kerül bemutatásra. 

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!