Program


Párbeszéd Koncert - Ágoston Béla és Szabó Dániel

Párbeszéd Koncert - Ágoston Béla és Szabó Dániel

Ágoston Béla – Szabó Dániel

A koncertsorozat harmadik előadása

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 18. kedd, 19:00

Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozott a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható.   Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Az áprilisi Párbeszéd résztvevői:
Ágoston Béla - szaxofonok, steel drum, ütőgardon, duda, brácsa
P. Szabó Dániel – cimbalom

Ágoston Béla zeneközelítő és Szabó Dániel cimbalomművész az elmúlt tíz évben nagyon sok közös zenei produkcióban vettek részt, melyeknek közös forrása általában a magyar népzene volt, végkifejlete pedig ennek a hagyománynak korunk különféle zenei törekvéseivel való szintézisének megteremtése. Gyakori vendégei voltak Kiss Ferenc Etnofon Zenei Társulásának, de együtt dolgoztak Szabó Enikő zenekaraiban is. Ágoston színházi zenéinek, rajzfilmzenéinek is visszatérő cimbalmosa Szabó Dániel. Ezekből kiemelkedik az egri és dunaújvárosi koprodukcióban készült táncszínházi darab, a Cigánybáró, melyet Topolánszki Tamás és Vári Bertalan koreográfusok jegyeznek.

 Az I. Magyar-Kínai Zenekar és az Ágoston Küntett fellépései lettek állandó találkozási pontjaik, de Szabó Dániel volt a vendége az Ágoston vezette Zuboly zenekar tavalyi , A Magyar Népdal Napja gálaműsornak is Martonvásáron. Az Ágoston Küntett volt az egyik szereplője a Héttorony Fesztivál tavalyi eseményeinek is Sárospatakon.

Idén jelenik meg a Hunnia Records Online kiadásában az Ágoston Küntett koncert cd-je Folking címmel. Ez az első hanghordozó, mely nagyjából összefoglalja azt a közös zenei nyelvezetet, amit a Párbeszéd koncerten is igyekeznek majd megmutatni.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!