Program


Össztánc

Össztánc

Össztánc
Táncelőadás szüleink és nagyszüleink emlékének

A Theatre du Campagnol “A bál” című előadásának ötletéből írta: Békés Pál

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 9. péntek, 19:00

Az Össztánc új műfajt teremtett Magyarországon: igazi 20. századi magyar tabló, történelmi eseményekkel, hősökkel és kisemberekkel, háborúkkal, forradalommal, futball- és Coca Cola-lázzal, legendás slágerekkel és múltunk megannyi jelképes emlékével. De az előadás mindezt egyetlen szó nélkül mutatja meg. Több ez, mint tánc: mert a szereplők nem eltáncolják, hanem eljátsszák a helyzeteket és a figurákat a tánc és a mozgás segítségével. 

Az Össztánc születésének története valódi színháztörténeti kuriózum. Több mint húsz évvel ezelőtt a Víg épülete megújult, újjászületett. Ám a színház a felújítás alatt is rendszeresen játszott; Marton László igazgató zseniális ötlete volt, hogy egy sátorban, a Nyugati Pályaudvar mellett folytatódjék a munka. Ez volt a legendás Sátor-korszak. Majd 1994-ben a régi pompájában tündöklő, új Vígszínház az Össztánccal nyitotta meg kapuit. Az Össztánc nemcsak társulat-összekovácsoló előadássá vált, hanem a közönséget, sőt, egész Budapestet is újra összekapcsolta a megújult színházzal. Szimbolikus jelentősége lett az új épületnek és a nyitó előadásnak. Mert a nyitó előadások olyanok, mint az első szerelem, mindig emlékezni fogunk rájuk. És az Össztánc épp ilyen. 

Az előadás egyedisége folytán Marton László rendező igazi csapatmunkában, folyamatosan együtt tervezve-gondolkodva dolgozott az alkotótársakkal – és ehhez a szép feladathoz kiváló kollégákat talált Imre Zoltán koreográfus, Jánoskúti Márta jelmez-, Khell Csörsz díszlettervező, Upor László dramaturg és Radnóti Zsuzsa konzultáns személyében. 

Az újjászületett Össztánc első próbáin francia kollégákat is köszönthettünk, akik azért érkeztek, hogy bevezessenek minket az eredeti darab különleges stílusába, atmoszférájába. Olyan izgalmas titkokat, színházi trükköket tanítottak nekünk, amelyeket igyekszünk beépíteni az új előadásba is. 

Az új bemutató különlegessége, hogy ezúttal is színpadra lép majd a régi előadás több szereplője, de természetesen új kollégák is bemutatkoznak. A társulat nagyszerű tanárok segítségével tanulja újra a társastáncok sorát – így ismét velünk dogozik Bodor Johanna, aki az eredeti produkcióban Imre Zoltán asszisztense volt. 

Legyen Ön is részese, amikor egy legenda újraéled! 

És akik bevezetnek minket az Össztánc csodájába: Eszenyi Enikő, Igó Éva, Hegyi Barbara, Pápai Erika, Majsai-Nyilas Tünde, Balázsovits Edit, Réti Adrienn, Péter Kata, Herczeg Adrienn, Hullan Zsuzsa, Szilágyi Csenge, Tahi Tóth László, Hevér Gábor, Fesztbaum Béla, Csőre Gábor, Józan László, Telekes Péter, Borbiczki Ferenc, Kerekes József, Orosz Ákos, Lázár Balázs, Kembe Sorel-Arthur, valamint Pájer Alma e. h., Csapó Attila e. h., Medveczky Balázs e. h. Az előadás rendezője: Marton László.

Társastánc tanár: Vörös Péter Dániel

Zenéjét összeállította: Jeney Erzsébet

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, melyben a porond óriási planetáriummá alakul, ahol megannyi…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!