Program


Összhang - Forrás Néptáncegyüttes / Felhőjárók Mozdulatszínház / Generáció Táncegyüttes

Összhang - Forrás Néptáncegyüttes / Felhőjárók Mozdulatszínház / Generáció Táncegyüttes

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 1. szombat, 19:00

Forrás Néptáncegyüttes és a Felhőjárók Mozdulatszínház: Felhőjárók 

A Felhőjárók című előadás a Forrás Néptáncegyüttes és a százhalombattai Felhőjárók Mozdulatszínház, valamint Janovics Rita kerekesszékes előadóművész közös produkciója volt, amelynek megálmodásában Bozsik Yvette Kossuth-díjas koreográfus is részt vállalt. A XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon, ahol a produkció a fesztivál különdíját, a zeneszerzői és a koreográfusi első helyezést is megkapta,  a zsűri az értékelésen az együttes szereplését kultúrtörténeti eseménynek nevezte, mert "olyan dolog történt, ami gyökeresen megváltoztatta nem csak a néptáncmozgalom, hanem a teljes színpadi táncművészet feladatát. A magyar színpadi előadóművészet régóta adós azzal, amit a Forrás Néptáncegyüttes megtett, és a tettért, a bátorságért és a gondolatért is fejet hajtok az együttes előtt" - mondta Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, a zsűri elnöke.

Koreográfusok: Rédli Éva, Szélpál Stefi, Fundák Kristóf, Fundák-Kaszai Lili és Bozsik Yvette
Művészeti igazgató: Szigetvári József
Tánckarvezető: Nagy Péter Gábor
Zene: ifj. Csoóri Sándor

Generáció Táncegyüttes: Hazai Esszencia

Az együttes ezen műsorában egy kivonatot állít színpadra a mai Szlovákia területén élő nemzetiségek tánckultúrájából. Megmutatva azok azonosságait vagy épp különbözőségeit. Rámutat a területeken élő különböző nemzetiségek egymásra gyakorolt hatásaira. Az együttes fő kifejező formái az autentikus, tiszta forrásból vett néptánc motívumok. Mindezt korszerű, mai köntösben alkalmazva.

A műsor zenei szerkesztője: Király Miklós.

Rendező, koreográfus: Gálik Klaudia és Gálik Gábor

A Generáció Táncegyüttes ebben a formációban 2019-ben alakult. Az együttes Pozsony történelmi belvárosában próbál heti rendszerességgel. Tagjai főként középiskolás és egyetemista diákok, akik gyermekkoruk óta foglalkoznak a néptánccal. Különböző formációkkal képviseltették magukat a szlovákiai és magyarországi országos fesztiválokon és versenyeken egyaránt. Az együttes megalakulását megelőző nyolc évben tagjai a Pozsony Táncegyüttes táncosaiként tevékenykedtek. 

 

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!