Program


Organized Rhythm

Organized Rhythm

A Müpa-orgonaestek fontos vonása, hogy nemcsak a hagyományt őrzik a régi repertoár műsoron tartásával, de újítanak is: a program kialakítása és az orgona más hangszerekkel való társítása területén egyaránt. Ezen a különleges estén például főként amerikai és angol zenét hallhatunk - ütőhangszerekkel fűszerezve.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 7. kedd, 19:30

A koncert „keretes szerkezetű”', mint némely költemények. A műsor elején és végén egy-egy nagyon jól ismert, nagyon népszerű mű hangzik fel. Az első az amerikai Aaron Copland (1900-1990) 1942-es keltezésű háborús-hazafias mozgósító darabja, a humanista Fanfare for the Common Man (Az egyszerű ember fanfárja) - a 20. századi zene egyik legnépszerűbb alkotása. A záró szám pedig az angol Gustav Holst (1874-1934) Bolygók című sorozatának Mars, Vénusz és Jupiter tétele. Érdekesség, hogy a koncerten szintén elhangzó Plútó tétel nem Holst zenéje: Clive Driskill-Smith és Joseph Gramley felkérése nyomán Stephen Eddins (1954) írta meg, ily módon ezt a zenét a két muzsikus pótlólag, kiegészítésként illeszti Holst sorozatába. Eredetileg mind a Copland-, mind a Holst-alkotás zenekari kompozíció - pontosabban Copland fanárja eredetileg rézfúvók és ütők együttesére íródott, Saint-Saëns pedig két zongorára és kamaraegyüttesre hangszerelte Az állatok farsangja tételeit. .
Az 1978-ban született Clive Driskill-Smith angol orgonista. Etonban és a Winchester College-ban tanult, majd az oxfordi Christ Church másodorgonistája lett. Részt vesz a Christ Church Kórusának koncertjein, lemezfelvételein és turnéin. Az Organized Rhythm nem a mai hangverseny címe, hanem Clive Driskill-Smith és az 1970-ben született amerikai ütőhangszeres művész, Joseph Gramley állandó duójának neve. Joseph Gramley szólistaként, tanárként és zeneszerzőként is tevékeny, az Organized Rhythm mellett tagja még a Silk Road Ensemble elnevezésű együttesnek is.

Műsor:

Copland: Fanfare for the Common Man
Susman: Haskalah
Copland: Hoe-Down
Cochereau: Bolero Charles Racquet témájára
Saint-Saëns: Az állatok farsangja - Bevezetés; Az oroszlán királyi indulója; Akvárium; Fosszíliák
Holst: A bolygók, op. 32 - Mars, Vénusz, Jupiter

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!