Program


Oldás-Áldás
5

Oldás-Áldás

„Minden futásnak más illata van. És más története, és más tanulsága. És sokszor pokoli nehéz, de nem szabad róla lemondani, mert van valami, ami csak ezáltal megtapasztalható. A mai futásnak frissen vágott fű és fekete harangvirág illata van. És körbefutom a Margitszigetet egyszer, és kétszer, és sokszor, és amikor észbe kapok, már a Gellérthegyen találom magam.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 14. kedd, 14:00

„Minden futásnak más illata van. És más története, és más tanulsága. És sokszor pokoli nehéz, de nem szabad róla lemondani, mert van valami, ami csak ezáltal megtapasztalható. A mai futásnak frissen vágott fű és fekete harangvirág illata van. És körbefutom a Margitszigetet egyszer, és kétszer, és sokszor, és amikor észbe kapok, már a Gellérthegyen találom magam. Igazi szenvedélyem futni, felfelé futni egy hegyre! Igen, ilyen egyszerűen! Futni felfelé! Fel, az égbe, ahol végtelen a tér és végtelen a fény! És futok, és azon tépelődöm, miközben egyenletes utazósebességre kapcsol a testem, hogy mit csináltam én eddig az életben?”

Varga Klári monodrámája Árpád-házi Szent Margit életét dolgozza fel. Az előadás arra keresi a választ, hogy mi közünk lehet nekünk, ma élő embereknek egy az 1300-as években élt szent történetéhez. Az Oldás-Áldás narrátora negyvenhárom éves biológus, aki margitszigeti futásai közben saját lelkével és fájdalmával küzd, a helyét keresi a világban. Hogy veszteségei után miből lehet erőt, bátorságot meríteni, hogy mit jelent az életigenlés, és hogy miként válhat szabaddá, azt Szent Margit figurája tanítja meg neki.

Alkotók: 

A szöveget írta – Murakami Haruki, Kodolányi János, Krúdy Gyula, Szent Ágoston, a Szent Margit legendája alapján és Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló részletének felhasználásával – Varga Klári és Adorján Beáta

Koreográfus: Katona Gábor 

Zene: Varga Klári 

Díszlettervező: Ondraschek Péter 

Dramaturg: Adorján Beáta 

Előadja: Varga Klári

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!