Program


Nézőművészeti Kft. – Manna: Kalap (variációk agyműködésre)

Nézőművészeti Kft. – Manna: Kalap (variációk agyműködésre)

A Nézőművészeti Kft fontosnak tartja olyan előadások bemutatását, melyek a társadalom egy-egy szűkebb csoportját érintő érzékeny problémákat dolgoznak fel. Ílly módon generálva nyílt párbeszédet -jelen esetben a neurológiai betegségekkel kapcsolatban- és talán közvetlen segítséget is nyújthat a többségi társadalomba való integrációhoz.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 25. kedd, 19:00

Nézőművészeti Kft. – Manna: Kalap (variációk agyműködésre)

“Talán át kellene gondolnunk az “egészség” és a “betegség” fogalmát, hogy inkább azt jelentsék, mennyire képes egy szervezet olyan új rendet és szerveződést teremteni, amely megfelel a megváltozott körülményeknek és igényeknek, ahelyett hogy az egészséget egy mereven meghatározott “normának” tekintenénk.”

“Nem tudod kimondani, hogy elmebonbon? A társas érintkezés aknamezején sem éjjel sem nappal nem bírsz átkelni? Időnként kiszalad egy bazdmeg vagy ami még rosszabb, az őszinte véleményed? Netán kalapnak vagy baseball sapkának nézel híres embereket vagy a szeretteidet? Semmi gond. Van rá egy (komoly) bohóctréfánk.

“Az én szememben utazók ők, akik fantasztikus világokat tárnak föl- olyan világokat, amelyekről máskülönben, tudomásunk vagy elképzelésünk sem lenne. Ezért érzem úgy, hogy van valami meseszerű az életükben és az utazásaikban.” (O. S.)

Játsszák:
Fehér Dániel (Prozopagnózia)
Jaskó Bálint (Afáziás)
Kovács Krisztián (Aspergeres)
Nagy Dóra/Fodor Annamária (Tourette zavaros)

Zene: Monori András
Mozgás: Méhes Csaba
Irodalmi munkatárs: Faragó Fanni
Jelmez: Pirityi Emese
Fény-Hang: Ács István
A rendező munkatársa: Hodászi Ádám

A szövegkönyvet szerkesztette és rendezte: Gyulay Eszter

A Nézőművészeti Kft fontosnak tartja olyan előadások bemutatását, melyek a társadalom egy-egy szűkebb csoportját érintő érzékeny problémákat dolgoznak fel. Ílly módon generálva nyílt párbeszédet -jelen esetben a neurológiai betegségekkel kapcsolatban- és talán közvetlen segítséget is nyújthat a többségi társadalomba való integrációhoz. Ennek egyik fontos állomása az Oliver Sacks világhírű neurológus orvos műveinek felhasználásával készült előadás.

Az előadás a X. ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági fesztiválon a szakmai zsűritől elnyerte a Legeredetibb érzékenyítő Előadásnak járól különdíjat valamint a Diákzsűri Legjobb ifjúsági előadásnak járó különdíját is!

Ajánlatunk


Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!