Program


Nesama / UNSIGHTED

Nesama / UNSIGHTED

Double bill kortárstánc est:
A DART Társulat és a berlini Siciliano Contemporary Ballet bemutatója
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 7. csütörtök, 19:00

DART Társulat: Nesama(50’)

 

A Nesama az emberi életerőnk, vágyaink, ösztönös igényeink körüli utazásunk. Ezek a szükségletek minden élő szervezet születésétől kezdve teljesülésre várnak. Csillapíthatatlan életvágyunk, hajtóerőnk, vagy pusztán hedonista vágyaink ezek…? Mi történik, amikor ezek a vágyak kitörnek uralkodóképességünk alól, kielégülnek, vagy nem teljesülnek…?

 

„A nézők a bőrükön fogják érezni a táncosok lelkét. Elemi mozgás, merész interakciók és a legvagányabb táncművészek fogják garantálni az est felejthetetlen élményét.” (Varga Kinga)

 

Előadók: Hannah Eden, Barbara Minacori, Noemie Larcheveque, Kiss Tamás, Jack Thomas Hilton

Jelmez: Napsugár von Bittera

Zene: Rona Geffen (IL), montázs

Rendezőasszisztens: Winter Hanna (London)

Koreográfus: Varga Kinga

 

14 éven felülieknek ajánljuk

Támogatók: NKA, EMMI, HETI TV

 

A DART – korábbi nevén DanceArt – egy folyamatosan alkotó kortárs táncegyüttes, amit 2013-ban Varga Kinga hívott életre. Tagjainak célja, hogy szerteágazó hazai és nemzetközi alkotókkal fenntartott jó szakmai kapcsolataik segítségével olyan új formátumú produkciókat hozzanak létre, melyek a magyar és külföldi táncélet alkotói és nézői számára is egyaránt szórakoztatóak, aktuálisak és figyelemfelkeltőek.  A társulat az elmúlt időben nagy figyelmet kapott, hiszen rettentő gyorsan nőtte ki magát belföldön és külföldön egyaránt. Nemzetközi összetétele és az innovatív technológiák melletti elköteleződése teszi egyedülállóvá a társulatot.

 

 

Siciliano Contemporary Ballet: UNSIGHTED (20’)Bemutató

 

Visszatérünk az időben, hogy megtaláljuk a jövőt, amelyben élünk.Az első, az UNESCO Világörökség által elismert film (Metropolis) inspirálta Salvatore Siciliano új, rövid darabját, amelynek címe: UNSIGHTED.A Metropolis a város, a kulturális változások központja, itt történik minden, ez a szürreális jövő és a filozófiai irányzatok találkozási pontja. Ha az 1920-as évek futurisztikus elképzelései napjainkban lépnének életbe, hol tartana most az emberiség? Veszélyt jelent-e az iparosodás, amelyben a gépek eltörlik az emberi munkát? Vajon korunk digitalizációjának hasonló veszélyei vannak? A társadalmi megosztottság bővül, a szegénység mértéke továbbra sem csökken…

Salvatore a gyors kulturális változások érzelmi oldalának feltérképezésére tesz kísérletet.


Előadók: Camile Jackson, Lena Kilchitskava, Valentina Migliorati, Alessandra Perdichizzi

 

Dramaturg: Benedict Breen
Fotó és videó: Underskin
Kosztümtervező: KAIGERHARDT
Zene: MODVS
Rendező-koreográfus: Salvatore Siciliano

 

Az SCB kortársbalett-társulatot Salvatore Siciliano, koreográfus alapította 2015-ben, Berlinben. A SCB együttes folyamatosan növekszik, megalakulása óta a berlini előadóművészeti szcéna kiemelkedő színfoltjaként van jelen. Több éve fellépője a berlini Pfefferberg Színháznak. Az együttes különlegességét a balett, az esztétikai elemek, a nyers érzelmek és a szarkazmus színpadi megjelenítése adja. A stílus erőteljes és kifinomult, a társulat előadásai az emberi psziché vizuális metaforáira mutatnak rá. A táncosok mozgásnyelve a test architektúráját boncolgatja.

 

Az előadást két részben, szünettel játsszuk

Jegyek elővételben 2019. november 4-ig 2500 Ft-ért válthatók.

 

English-friendly performance

---------------------------------------------------------------------

DART - Nesama


Choreographer: Kinga Varga
Dancers: Tamás Kiss, Hannah Eden, Jack Thomas Hilton, Barbara Minacori, Noémie Larcheveque
Director: Hanna Winter (London)
Costume designer: Napsugár von Bittera
Music: montage

Urge, or also called Drive, is our human will to live, our hopes, a journey through our instinctual needs. From the inception of every living being these needs await to be fulfilled. An unappeasable thirst for life, a driving force, or is this just a glimpse of our inner hedonism…? What happens when our own drive breaks through the barriers of our restraint, do we become fulfilled; or do we just not meet our expectations…?

--------------------------

SCB - UNSIGHTED

“We are going back in time to find the future we live in.’’
Inspired by the first movie to be recognised by UNESCO World Cultural Heritage- METROPOLIS, Salvatore Sicilianos creates his new short piece UNSIGHTED. The city, center of cultural change, a Metropolis, where everything happens, a surrealistic future, a blur of philosophical ideas.
Were these futuristic ideas of the 1920s so far fetched from the present we now live in? Comparing the threat of industrialisation, in which machines erase human labour with a very similar threat of today’s digitalisation, Salvatore wants to explore the emotional side of rapid cultural change. Social divides are expanding. Poverty still clashes with abundance. We are waiting for a saviour, who will fill the gap between technology and our human transient existence? Will human like robots, artificial intelligence, be that saviour? Or is it still the human heart that is the center between the brain and the hand.

Choreography: Salvatore Siciliano
Music: MODVS
Performance - Siciliano Contemporary Ballet
Camille Jackson
Lena Kilchitskaya
Valentina Migliorati
Alessandra Perdichizzi

Dramaturgy: Benedict Breen
Set Design: Salvatore Siciliano
Photo and Video: Underskin
Design: KAIGERHARDT
Length: 20 min

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!