Program


NEMZETI FILHARMONIKUSOK - Mozart zongoraverseny és Carmina Burana

NEMZETI FILHARMONIKUSOK - Mozart zongoraverseny és Carmina Burana

A koncert programja:
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr versenymű két zongorára KV 365.
-
Carl Orff: Carmina Burana

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 5. szombat, 20:00

NEMZETI FILHARMONIKUSOK KONCERTJE - Sztárvendég: Lucas & Arthur Jussen

Karmester: Kesselyák Gergely
Közreműködik a Nemzeti Énekkar
Karigazgató: Somos Csaba

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar sztárvendége ezúttal két fiatal zongoraművész, akik Hollandiából érkeznek Budapestre. Lucas & Arthur Jussen esetében „nem csupán két jó zongoristáról van szó, akik együtt játszanak”. Ők, fiatal koruk ellenére – 29 és 25 évesek – már évek óta részei a nemzetközi hangversenyek világának. Még gyerekek voltak, amikor Beatrix holland királynő előtt léphettek fel, és a legrangosabb díjak sem várattak sokáig magukra. A kiváló portugál zongoristától, Maria João Pires-től és neves holland művészektől tanulhattak, majd Lucas Menahem Presslernél az Amerikai Egyesült Államokban és Dmitrij Bashkirovnál Madridban fejezte be a tanulmányait. Arthur az amszterdami konzervatóriumban végzett Jan Wijn tanítványaként.

A Margitszigeten elhangzó Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr KV365 két zongorára írt versenyművét is tartalmazó felvétel, amelyben az Academy of St. Martin in the Fields és Sir Neville Marriner karmester működtek közre, aranylemezzé vált. Gramophone Magazine „50 legjobb Mozart felvétel” közé sorolja. A két testvér lemezei között ott van a Poulenc kettős zongoraverseny és a Saint-Saëns-i „Állatok farsangja" Concertgebouworkesttel és Stéphane Denève-vel.


2021. június 05. szombat 20:00 (esőnap: június 06.)

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

zenés party két részben

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Kövessen minket!


További ajánlataink


Pintér Béla - Darvas Benedek: Gyévuska Szép

Pintér Béla és Társulata, UP Rendezvényterem

A Gyévuskában tisztek, honvédek, hozzátartozóik, munkaszolgálatosok bonyolítják a második világháború korában játszódó cselekményt Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók…

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!