Program


Ne hisztizz! - Góbi Rita Társulat

Ne hisztizz! - Góbi Rita Társulat

Ne hisztizz! Nőnapi különkiadás. Ritmusos kitörések, tüzes staccatók és a hisztéria labdajátékai. Idegeken dobolunk, hártyákat vagdosunk.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 17. péntek, 19:00

Góbi Rita koreográfus és Szegő Dávid duójában, a látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfajban, mint a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori „jelenben” történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!” 

A hisztéria a görög hüsztrosz (anyaméh) szóból ered, és sokáig úgy gondolták, hogy ennek a női szervnek a testen belüli természetellenes helyváltoztatása okozza a jellegzetes tüneteket. Elsőként Charles le Pois Válogatott megfigyelések (1618) című művében rukkolt elő azzal, hogy az uterusnak semmi köze ehhez az egész hisztériás problémakörhöz, itt bizony az agy a ludas, és egy nagy túrót csak a nők betegsége. Ekkortájt már kezdték kapiskálni, hogy az elme hathat a testre, de persze az utókor – köszönhetően a pszichoanalitikus mozgalom nagymértékű mitizálásának – egyöntetűen Freud nevéhez köti a megfejtést.

Góbi Rita koreográfus és Szegő Dávid zenész (dob) tesz kísérletet arra, hogy feltérképezze ezeket a kóros lelki folyamatokat, méghozzá két eltérő műfaj: a tánc és a hangszeres játék nyelvén.

Tánc és koreográfia: Góbi Rita
Zene és ritmus: Szegő Dávid
Jelmez: Sinkovics Judit
Világítástechnika: Szirtes Attila
Kreatív producer: Bakk Ágnes

„Nekem mindig is nagyon fontos volt, hogy a zenész ott legyen velem a színpadon, hogy mindkettőnkből együtt és ott jöjjön a zene és a tánc is. Ez az új darab többek között ezt a zenéhez való viszonyt is pontosan tükrözi. Megmutatja, hogy az alkotás számomra egy olyan játék, ahol egymásra reagálva, egymásra figyelve létrejön valami: legyen az összhang vagy bármi más.” (Góbi Rita: Égi és földi dolgokról, 7óra7)

Videó: https://vimeo.com/108907433

Támogatók: NKA, EMMI, Pepper Art Projects, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, gaborgobi.com

Ajánlatunk


Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!