Program


Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 28. hétfő, 19:00

Nagyok nagyjai – mindenki olvas - Szalóki Ági könyvespolca - Várkert Irodalom

Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el.

A szövegeket ismert színművészek, vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon, és természetesen az írások hangulatához, gondolatiságához illeszkedő zene sem maradhat el.

A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági, aki válogatott szerzőket hoz magával saját könyvespolcáról. Szó lesz felnőtteknek írt gyerekversekről, és arról is, miért olvas mostanában egyes verseket más szemmel, más lélekkel Ági. A beszélgetés mellett elmaradhatatlan a zene is, Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron.

Vendégek:
Szalóki Ági - Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző
Száraz Dénes – színművész
Csókás Zsolt – gitáros
Ugron Zsolna - író, szerkesztő

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

zenés átirat két részben

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!