Program


Muzsikusok muzsikások II. - Liszt / Gyöngyösi / Dvořák ( Concerto Budapest & Muzsikás Együttes )

Muzsikusok muzsikások II. - Liszt / Gyöngyösi / Dvořák ( Concerto Budapest & Muzsikás Együttes )

Évek óta összeszokott páros a Concerto Budapest és a Muzsikás Együttes kettőse, közös produkcióik vezérgondolata változatlan: feltárni és bemutatni a nagyzenekari hangzás képviselte műzene és a tradicionális népzene közötti párbeszéd lehetőségeit, gyakorlatait.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 19:30

A kárpát-medencei (dunántúli-, erdélyi-, szatmári stb.) dallamkincs autentikus ősereje közismerten számtalan klasszikus komponistát megbabonázott és megihletett már, Brahmstól Bartókon át Janáčekig, és a fúzió mindig izgalmas és a közönség számára is népszerű eredményt hozott.
A kitűnő, nemzetközi hírű muzsikusok ez alkalommal Liszt Magyar Rapszódiáit, a verbunkost, a csárdást, a cigányzene hangulatát hozzák el a közönségnek, Dvořák Szláv táncok című ciklusa pedig – természetesen – elsősorban cseh motívumokkal operál, de orosz és magyaros hatások is megjelennek benne. Míg Liszt virtuóz epizódjait többnyire az öröm és az erő jellemzi, Dvořák valamivel súlyosabb, mélyebb hangütésben szól többször itt. Igazi különlegesség, hogy a klasszikus nagymesterek zsánerdarabjai között egy kortárs szerzemény is elhangzik, amely ráadásul kifejezetten a fellépő művészek számára íródott. A kolozsvári születésű Gyöngyösi Levente bizonyított már alkotóként a kamara, kórus, szimfonikus és operaműfajban egyaránt, így friss műve („Concerto a Muzsikás Együttesnek és a Concerto Budapestnek”) esetén is garantált a minőség. És persze a speciális hangszerarzenál és hangzásvilág miatt: előre szavatolható a zenei kaland is.

Műsor:

Muzsikosok - Muzsikások sorozat II.

Liszt:Magyar Rapszódiák (S.244) –II. és III.

Gyöngyösi Levente: „Úgy elmennék, ha mennék” Concerto népi hangszerekre és zenekarra - ősbemutató

Dvořák: Szláv Táncok, op.46

Közreműködik: Muzsikás Együttes

Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!