Program


Muzsikás együttes Esti meditáció
2

Muzsikás együttes Esti meditáció

A Muzsikás 2011 tavaszán egy új koncertsorozatot indít el, melynek fő helyszíne a Budapest szívében található, Bakáts téri Szent Ferenc templom. Az „esti zenei meditáció” című koncertsorozat házigazdája a világszerte ismert Muzsikás együttes, de sorozatában kíváló vendégművészek is szerepelnek, mint Petrás Mária moldvai énekes, Balog Lázár orgonaművész, Dresch Mihály jazz zenész, szaxofonos.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. április 29. péntek, 21:00

A magyar népi hagyomány sok olyan dallamot őrzött meg Szlavóniától Moldváig, a Dunántúltól Erdélyig, amelyik hallgatóját megnyugtatta, lecsendesítette, elmélkedésre, elmélyülésre, magába-fordulásra alkalmassá tette.
Népzenénk különös rétege ez, a meditációt elősegítő dallamok világa. Megtalálhatóak mindenhol, ahol magyarok laknak, a Dunántúlon hosszúfurulyán, az országban szinte mindenhol az énekelt, vagy hangszeren játszott régi dallamaink között, különösképpen a pásztornótákban. Ilyenek Erdélyben a lakodalom másnapján hallható „hajnali nóták”, és ilyenek a bevonuláskor szokásos katonakísérők, vagy a Gyimesben muzsikált keservesek, halottkísérők is.

Ezek a dallamok mindennapjainkban segítenek, vigasztalnak. A különleges pillanatokban pedig a magasba emelik az emberi lelket.

E hagyomány éltetését és bemutatását tűzte ki célul a Muzsikás együttes, mely koncertekre a következő időpontokban kerül sor:

2011. március 18. 21.00 - Muzsikás
2011. április 29. 21.00 - Muzsikás, vendég: Petrás Mária - ének
2011. május 20. 21.00 - Muzsikás, vendég: Balogh Lázár - orgona
2011. június 18. 21.00 - Muzsikás, vendég: Dresch Mihály - jazz zenész

Ajánlatunk


Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc talán legjobb színdarabja számtalan értelmezésben került már bemutatásra.

Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Kövess minket!


További ajánlataink


Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!