Program


Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla: Dalok Seresstől, másoktól és magunktól

Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla: Dalok Seresstől, másoktól és magunktól

Dalok Seresstől, másoktól és magunktól
Müller Péter és Szakcsi Lakatos Béla estje




 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 23. szombat, 19:00

Mi köti össze a magyar-zsidó Seress Rezső és az amerikai-zsidó Gershwin dalait? Az, hogy e dalokat két különböző indíttatású művész: Szakcsi és Sziámi közösen adják elő a Spinozában. Szakcsi a jazz kiválóság, Sziámi pedig a költői-előadói erő. Seress örökzöldjei és Gershwin szerzeménye mellett műsoron lesznek breton-normann balladák és magyar népdalok is. Mindez sok sztorival és anekdotával.

Színház, film, irodalom és koncert egy helyen - Idén 15 éves a Spinoza Zsidó Fesztivál!

Immár tizenötödik alkalommal szervezi meg zsidó fesztiválját a Spinoza Színház szeptember 9. és 24. között.  A több mint kéthetes fesztivál alatt a négy bemutató mellett számos zenés program, színházi előadás, koncert és filmvetítés is látható a Dob utcai teátrum színpadán. A Spinoza tizenöt napos fesztiválján 78 művész lép fel, köztük olyan nevek, mint Gyabronka József, Hábetler András, Hegedűs D. Géza, Herczenik Anna, Klein Judit, Makranczi Zalán, Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla, Fellegi Balázs, Derzsi György, Masa Tamás. Az idei fesztiválon a zenés játékok dominálnak. Ebből a műfajból  négy saját produkciót is láthatnak a fesztivállátogatók a Spinozában. A Díva című, Karády Katalinról szóló zenés játék premierként kerül bemutatásra, emellett a Frida, a Spinoza & Rembrandt és a Poppera is szerepel a kínálatban.

Az Első kétszáz évem című előadás az idei fesztivál másik fontos premierje, a Királyhegyi Pál életéről szóló keserédes monodráma mellett a Spinoza közönség kedvence, a Herzl is látható lesz, Makranczi Zalán főszereplésével.

Ebben az évben igazi filmkuriózumokkal készülnek a szervezők, a magyar zsidóság 2000 éves történetét filmen elbeszélve részben már bemutatta a Spinoza, azonban Dénes Gábor filmsorozatának legújabb részeit, a magyar zsidóság háború utáni életéről most láthatja először a közönség. Továbbá Weiss Manfréd családjának életébe is betekintést kaphatunk, illetve egy több száz éves kántordallamokat bemutató  is szerepel a kínálatban.

Zene nélkül nem múlhat el fesztivál, Leonard Cohen,  Seress Rezső és Gershwin dalai, valamit a klezmerkoncertek kimaradhatatlanok a Spinoza Zsidó Fesztiváljának ez évi programjából is.

Végül, de nem utolsó sorban az előadások sem maradhatnak el a fesztiválról. Idén Heller Ágnes, Gábor György és Ungvári Tamás gondolatait hallhatják az érdeklődők. Ami pedig a humort illeti, kiderül, hogy a zsidó Bibliában kinek van a legjobb humora (persze, hogy az Örökkévalónak!), és arról is képet kapunk, hogy Karinthytól napjainkig kik voltak a legnagyobb zsidó humoristák.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!