Program


Mozart összes hegedűversenye I. - Baráti Kristóf és a PKF- Prague Philharmonia

Mozart összes hegedűversenye I. - Baráti Kristóf és a PKF- Prague Philharmonia

Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész ismét főszereplője az Összkiadás élőben sorozatnak: Mozart összes hegedűversenyét játssza végig három est leforgása alatt, a Prague Philharmonia kíséretével.

 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 14. szombat, 19:30

Mozart:
    2. (D-dúr) hegedűverseny, K. 211
Mozart:
    E-dúr adagio, K. 261
Mozart:
    C-dúr rondó, K. 373
SZÜNET
Mozart:
    4. (D-dúr) hegedűverseny, K. 218

Baráti Kristóf (hegedű) PKF - Prague Philharmonia

Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész ismét főszereplője az Összkiadás élőben sorozatnak: Mozart összes hegedűversenyét játssza végig három est leforgása alatt, a Prague Philharmonia kíséretével. Az együttes 2017 májusában elhunyt alapító karmesterével, Jiří Bělohlávekkel Baráti több ízben is dolgozott már együtt, a zenekar pedig 1994-es megalakulása óta egyik fő küldetésének tekinti Mozart műveinek megszólaltatását – Bělohlávek az együttes sokéves munkával kialakított, jellegzetes hangszínét is ehhez igazította. A zenekar friss és energikus hangzása, koncertjeiből áradó zeneszeretete Baráti szenvedélyes és precíz játékával párosítva csakis óriási élmény lehet. Az első részben elhangzó két D-dúr hegedűversenyt Mozart mindössze tizenkilenc évesen írta. Az E-dúr adagio egy harmadik (A-dúr) hegedűverseny lassú tételének helyettesítésére szolgálhatott, miután a szólista „túl művinek” titulálta az eredeti zenét, a C-dúr rondó azonban évekkel később született, így más konkrét versenyműhöz nem köthető.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!