Program


Mozart: Idomeneo MET_FSZ

Mozart: Idomeneo MET_FSZ

James Levine vezényli a Metropolitanben ritkán színre kerülő - a HD-operaközvetítések sorozatában most először látható - felújítást a trójai háború utáni időkben játszódó Idomeneóból, amelyet szerzője egyik főművének tartott.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 25. szombat, 18:00

A kétszáz éven át mostoha bánásmódban részesült, 1781-ben bemutatott opera seria technikailag és vokálisan egyaránt nagyigényű alkotás, bonyolult színházi apparátussal, jelentős létszámú kórussal.

A nyolcvanöt éve született és 1988-ban elhunyt Jean-Pierre Ponnelle klasszikus rendezésének címszerepében Matthew Polenzanit hallhatjuk, aki a New York-i dalszínház egyik vezető lírai tenorja: 1997-es debütálása óta több mint háromszáz előadásban lépett színpadra, húsznál is több szerepben. Elektrát a fantasztikus dél-afrikai szoprán, Elza van den Heever formálja meg, aki 2012-ben debütált a Metben, emlékezetes alakítást nyújtva Donizetti operája, a Stuart Mária címszerepében, de európai operaházakban is rendkívül gyakran szerepel. A trójai király árván maradt lányának szólamát a Metropolitan versenyét 2009-ben megnyerő Nadine Sierra énekli, a címszereplő fiának nadrágszerepét a brit Alice Coote alakítja, az évtizedek óta a nemzetközi élvonalba tartozó cornwalli bariton, Alan Opie pedig Arbaceként áll a közönség elé.

Vezényel: James Levine

Szereplők:

Matthew Polenzani - Idomeneo
Alice Coote - Idamante
Nadine Sierra - Ilia
Elza van den Heever - Elektra
Alan Opie - Arbace

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

Jean-Pierre Ponnelle - rendező, díszlet, jelmez
Gil Wechsler - fény

Ajánlatunk


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!