Program


MOZART 230 Film & Zene koncert Óbudai Danubia Zenekar

MOZART 230 Film & Zene koncert Óbudai Danubia Zenekar

A komolyzenei és filmzenei koncertek határán mozgó produkció célja az, hogy a zene és a képek, illetve az animáció erejével alkossa meg Mozart portréját a legnagyobb művei és a legfontosabb filmek segítségével.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 18. vasárnap, 20:00

MOZART 230 Film & Zene koncert
Óbudai Danubia Zenekar

Film és zene, azaz a hangzás és a látvány közös élménye!

Eesőnap: július 19.

Műsoridő: 2 óra 1 szünettel

A komolyzenei és filmzenei koncertek határán mozgó produkció célja az, hogy a zene és a képek, illetve az animáció erejével alkossa meg Mozart portréját a legnagyobb művei és a legfontosabb filmek segítségével. A koncert, a vizuális élmény, a látvány koncepcióját, gerincét Milos Forman nyolc Oscar-díjas Amadeus filmje adja. A vizuális látvány rendezője, Hubai Gergely a szerző zenéit használó további nagy mozifilmekből emel ki látványos filmrészleteket. Így fogalmaz: „Ahogy a sodró lendületű koncertben egymás mellé kerülnek a Kis éji zene, A varázsfuvola-nyitány vagy a Rekviem különböző tételei, az önálló darabok egy új egységgé állnak össze - a kép és zene kölcsönhatásából pedig Mozart arcképe rajzolódik ki.”

„Ez a fiú még mindnyájunkat a feledésbe taszít!” – jegyezte meg egy nála jóval idősebb zeneszerző kortársa a 15 éves Wolfgang Amadeus Mozartról, aki mindössze 36 évet élt, de műveivel örökre beírta magát a zenetörténetbe. A gazdag életművet ránk hagyó zseni előtt – a rendhagyó életutat is követő – „Mozart 230” filmzene koncerttel tiszteleg a Margitszigeti Színház, születésének 265., halálának 230. évfordulóján.

A rendkívül hatásos és népszerű ötvözet, a vizuális látvány és zenei tartalom együttese, a „filmzenekoncert műfaja” kel életre a Margitsziget nagyszínpadán.

A Mozart filmzenekoncerten a szimfonikus zenei élményről az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté karmester vezetésével gondoskodik.

Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen

Rendező, látványtervező: Hubai Gergely

Ajánlatunk


LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!