Program


MOZAIK ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ - K2 Színház : Béke

MOZAIK ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ - K2 Színház : Béke

Mozaik Országos Színházi Találkozó



 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 28. szombat, 20:30

Jézus tanításai szerint a békéhez vezető út a megbocsátás útja: aki képes megbocsátani az ellene vétkezőnek, az békére lel. Ezt a krisztusi tanítást igyekszik követni a három betelehemi pásztor is, akik személyesen köszönthették a Megváltót születése éjszakáján. De vajon hogyan érvényesíthető a békére való törekvés erkölcsi parancsa a valóságban? Az előadás nem kevesebbre vállalkozik, minthogy továbbszövi a három betlehemi pásztor történetét. Mi történt, miután hazatértek a kisded Jézus jászolából? Hogyan őrizték meg a békét lelkükben, Betlehemben és széles e világon?

 

A k2 Színház legújabb előadása biblikus betlehemi ballada, amely kísérletet tesz a béke fogalmában rejlő ellentmodások újrafogalmazására.A Béke a betlehemezés alaphelyzetéből indul: a játszók a népi hagyományoknak megfelelően eljátsszák a kisded Jézust köszöntő pásztorok történetét. A pásztorok ezután hazatérnek asszonyaikhoz, ahol újszülött gyermekeiket vérbe fagyva találják. A Jézus vérére szomjazó Heródes ugyanis elrendelte, hogy minden újszülött gyermeket mészároljanak le Betlehemben… Az erkölcsi dilemma adott: hogyan reagáljon a három pásztor az őket ért csapásra. Hogyan őrizzék meg hitüket Jézusban és a békét hirdető kereszténységben? Helyesen teszik-e, ha bosszút út, vagy jobb elfeledni a szörnyűséget, mert továbblépni másként nem lehet? Az előadás arra vállalkozik, hogy felvesse a béke fogalmában rejlő ellenmondásokat a három pásztor történetén keresztül. Mindezt teszi balladisztikus hangvétellel és sok zenével.

Játsszák:PITI EMŐKE, GYÖNGY ZSUZSA, BÁN BÁLINT, FORMÁN BÁLINT, KIRÁLY DÁNIEL, BORSÁNYI DÁNIEL ZENÉSZ: ROZS TAMÁS 

 

Rendező:FÁBIÁN PÉTER, BENKÓ BENCE

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire úgy, hogy ezzel az európai-és nemzetközi színpadok közönségeinek is vonzó kínálatot teremt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!