Program


Montmartre-i Éjszakák  - Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai c. kiállítás finisszázsa

Montmartre-i Éjszakák - Csernus és a Montmartre - Egy műterem titkai c. kiállítás finisszázsa

Méltó módon köszön el a Csernus Tibor képeiből összeállított gyűjtemény: felnőtteknek szóló workshoppal, Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia Debussy-estjével, valamint Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetésével ér véget a kiállítás.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 27. vasárnap, 15:00

15.00–17.30 Montmartre-i éjszakák - felnőtt workshop

A kompozíció részletes kigondolása olyan akár egy ünnepi tálalás, előre alaposan megtervezzük. Amikor rajzolunk, szeretünk minden részletben biztosak lenni, hogy úgy kerül a papírra, ahogy mi szeretnénk, de amikor valami újat, valami más inspirációból fakadót valósítunk meg, számos véletlen elemmel is számolnunk kell. A kísérletezésben ez is izgalmas, hogy nem tudjuk pontosan, milyen lesz a végeredmény. Megéri kockáztatni? A kiállításban számos izgalmas alkotással találkozunk, az örökösen kereső-kísérletező Csernus Tibor életművének korai szakaszában alkotott képeiből inspirálódunk. Zsírkréta segítségével egyedi alkotásokat hozunk létre, nem hagyományos módon. 

18.00–19.00 Debussy-est - Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia koncertje

 

A sokoldalú zenei érdeklődésű énekesnő a koncerten legújabb partnerével, az oroszországi születésű, Junior Prima-díjas hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra. Csernus Tibor egy kis magyar faluból, Kondorosból származik, de Párizsban találta meg a számára legmegfelelőbb, sugárzó és termékeny szellemi közeget. A hárfa-ének duó a párizsi hangulatot varázsolja a közönség elé, a 2018-ban éppen száz éve elhunyt Claude Debussy legszebb dalait öltözteti új köntösbe. A formákkal folyton merészen kísérletező Debussy-nek Paul Verlaine és más költők verseire írt műveit a zeneszerzőhöz méltó bátorsággal és újító szándékkal hangszerelte át a két fiatal zenész.

19.30–20.30 Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetése

 

Winkler Nóra és Topor Tünde, az Artmagazin alapítóinak páros tárlatvezetései legendásak. Egymástól is kérdezve vezetik be a nézőket egy anyag titkaiba, személyes meglátásaikkal igazán közel kerülhetünk alkotókhoz, korszakokhoz, és ahhoz is, mit jelent művésznek lenni. Csernus Tibor kapcsán szó lesz Párizsról is, arról, hogy mit tud ez a város és miért vált ennyire fontos helyszínévé a művészet történetének, azon belül is az ott sikeres magyarokénak.

A megvásárolt jegy mindegyik eseményre külön-külön is felhasználható.

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!