Program


Monteverdi: Orfeo / Régizene

Monteverdi: Orfeo / Régizene

Claudio Monteverdi, a korai barokk nagy olasz zeneszerzője még favola in musicának, azaz zenés mesének nevezte művét, mi azonban úgy tekintünk a Gonzagák mantovai hercegi udvarában, 1607 karneválján bemutatott Orfeóra, mint a zenetörténet első igazi operájára. Ezért olyan nevezetes mű - no meg azért, mert szavakkal leírhatatlanul gyönyörű.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 10. szombat, 19:00

Valójában persze Jacopo Peri Dafnéja (1598) volt az első opera, ennek azonban csak a szövege maradt fenn, zenéjéből alig néhány részletet ismerünk. Ezt szintén Peritől az Euridice követte 1600-ban - ez már teljes egészében az utókor rendelkezésére áll. Viszont mégiscsak az Orfeo az első igazi remekmű a műfajban - ezért tekintünk rá úgy, mint az első operára. A trák dalnok történetét mindenki ismeri: Orfeusz egy kígyómarás miatt elveszti kedvesét, Euridikét, és valóban halált megvető bátorsággal leszáll érte az alvilágba, hogy visszahozza őt onnan. A téma tehát felemelő és örök: a síron túl tartó szerelem.
Minden okunk megvan azt remélni, hogy a Müpában hallható koncertszerű előadás rendkívüli élmény nyújt majd. Ezt szavatolja mindenekelőtt a címszereplő személye: Rolando Villazón tenorja érces és erős, ugyanakkor lágy és hajlékony is, mindenekelőtt azonban érzéki szépségű orgánum - éppen ilyen hangot tulajdonítunk képzeletünkben az énekét hárfán kísérő mitikus dalnoknak, akit hallva még a vadállatok is megszelídültek. A mexikói születésű, ám 2007 óta francia állampolgárságú énekeshez csatlakozó együttes, a L'Arpeggiata pedig arról híres, hogy vezetőjével, a nagyszerű lantművésznővel, Christina Pluharral az élén minden régi zenét, amit megszólaltat, olyan élővé varázsol, mintha tegnap keletkezett volna.

Monteverdi: Orfeo - koncertszerű előadás

A főbb szerepekben: Rolando Villazón, Baráth Emőke
Közreműködők: Ensemble L'arpeggiata (koncertmester: Christina Pluhar)

Ajánlatunk


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!