Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
8

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
vígjáték három részben
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 19:00

Vidám férfitársaság érkezik az éj leple alatt a tengerparti üdülőhelyre: Gál és Turai, a híres színpadi szerzőpáros és mentoráltjuk, egy ragyogó tehetségű, ifjú zeneszerző, Ádám. A vidámságra minden okuk megvan, hiszen elkészült legújabb közös darabuk szövegkönyve, és valahol itt, a luxusvillában várja őket a zeneszerző menyasszonya, az előadás leendő primadonnája is.
Az idill azonban hamar szertefoszlik, amikor a szomszéd szobából egy vehemens szerelmi jelenet hangjai szűrődnek át: a primadonna és egykori szeretője, egy idősödő bonviván zajos évődésének lesz fültanúja a három férfi.
A kialakuló felfordulásban többen az azonnali öngyilkosságra gondolnak, mások a küszöbön álló botránytól félnek, miközben Turai teljes titokban egy olyan színdarabon kezd el dolgozni, amelyben az akaratlanul kihallgatott mondatok mind benne vannak, de a jelentésük merőben más színezetet kap...
A Játék a kastélyban zsenialitása abban rejlik, hogy Molnár Ferenc először a valóságot mutatja meg, és csak azután csinál belőle félreértést. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt.
Egészen a hétköznapjaiba.

 

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!