Program


Mókus és a Fabula Rasa - világzenén innen és túl

Mókus és a Fabula Rasa - világzenén innen és túl

A Fabula Rasa szinte az összes szakmai és közönség – díjat magáénak tudhatta az elmúlt években. Több Fringe, Songwriting Competition, stb. megmérettetés után 2010-ben új lemezük, a „Tesséklássék” (Sony Records) az „Év Világzenei Albuma” lett, s ezzel a Fonogram Díj birtokbavétele is valósággá vált.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. szeptember 5. hétfő, 19:00

Az együttes megfordult azóta az összes jelentős fesztiválszínpadon, klubban, művelődési központban és a Művészetek Palotájában is.
Rendszeresen koncerteznek külföldön, többek között Angliában, ahol a fesztivál/ lemezbemutató koncertezés mellett workshopot is tartanak.
Előszeretettel hívnak sztárvendéget koncertjeikre, ezúttal Falusi Mariann kíséri őket az igen izgalmasnak mondható zenei forgatagban, akivel „Mókus” és az együttes az első perctől kezdve rendkívül impulzív, kirobbanóan dinamikus zenei összhangba került.
Ha szereted a folk/ethno elemekkel átszőtt, eklektikus világzenét, a meghökkentő meglepetéseket és az izgalmas zenei varázslatot, akkor ott a helyed!

Névjegy

Szirtes Edina „Mókus" hegedűs, énekes, harmonikás 1975. július 11-én született Kecskeméten. Zenei tanulmányait a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte, majd a szegedi konzervatóriumban folytatta. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerzett diplomát hegedű szakon. 1996-ban Papes Bélával megnyerte a Pop-Rock Fesztivált, 2001-ben a Hajnal együttessel az Országos Dalírók Fesztiválját. Több kiállításhoz, színházi darabhoz írt zenét, neves magyar könnyűzenei előadók lemezein, műsoraiban szerepelt (többek között: Muddy Shoes, Hevesi Tamás, Zséda, TNT, Nyers, Rakonczai Viktor, Kováts Kriszta). Folyamatosan koncertezik saját zenekaraival is Európa-szerte hegedűsként és/vagy énekesként (Blues B.R.Others, Dafina, Hajnal, Ex-trió, Alex Paid Holiday, Kollár Attila Band, Bohém vonósnégyes, Pavlovits Dávid, Nomada, Fabula Rasa, Free Style Chamber Orchestra). A 2008-as Magyar Dal Napján mások mellett Presser Gáborral és Ferenczi Györggyel énekelt közös számot, Mókus és a 40+ néven.

Tagok:

Szirtes Edina Mókus - ének, hegedű, zongora
Balogh Guszti - ének, szájbőgő
Cserta Balázs - fúvóshangszerek Varga Kornél - gitár, baglama
Földes Gábor - nagybőgő, basszusgitár
Kertész Ákos - dob, ütőshangszerek

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!