program


Móka Miki és barátai

Móka Miki és barátai

Móka Miki és barátai
móka gyerekeknek

Az előadás Tóth Eszter ötleteiből és Janikovszky Éva Ha én felnőtt volnék című írásából készült.

 Læs mere

Ha az ember már elég idős, akkor éppenséggel még emlékezhet negyven esztendővel ezelőtti kedvenc műsorára a tévé fekete-fehér őskorából: Móka Mikire és társulatára: Hakapeszi Makira, a Versmondó Lányra, az állandóan Mogyorós csokival vigasztalódó Hiszékeny úrra és a fejtörőket kérdező Furfangos Frigyes mesterre.

„Véget ért a móka mára, / Zárul Miki mókatára. / De ha tetszett, nemsokára visszavárhatsz, / Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, / S valahány név a naptárba’ / Eljövök még hozzátok, / Viszont látásra pajtások!” Ezt, az adások végén elhangzó kis verset akkoriban egy ország tudta kívülről.

A Móka Mikit alakító színészek nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében, főként Levente Péter, (1965-től), majd Gyabronka József és Sirkó László alakította a karaktert.

Levente Péter, aki 15 évig játszotta Móka Miki szerepét, így beszél erről:
”Ma úgy mondanánk, interaktív műsort csináltunk, a gyerekeknek nem volt kezükbe adott szövegük, az élő adás varázsának engedve alakultak a szerepek és a játékok. Számomra a gyerekek nem kellékek, háttér, avagy csupán közönség voltak, hanem alkotótársaim, játszótársaim. Ez óriási előny a sikeres együttműködésben. Ez volt a Zsebtévé, amely abban is újított, hogy stúdióműsorban itt alkalmaztunk először televíziós trükköket, például a Versmondó Lány egy meséskönyv lapjai közül lépett elő.”

A televíziós magazinműsor messze túlnőtt keretein, évtizedekig volt a közönség kedvence, felnövekvő generációknak jelentett tartalmas szórakozást. Lévai Sándor bábtervező, aki több klasszikus mesehős bábfigura megálmodója (Mi újság a Futrinka utcában, Süsü), többek között a Zsebtévé bábfigurái is az ő nevéhez fűződnek.
A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retro előadás keretein belül újra találkozhatnak a Jászai Mari Színház nézői.

A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik igazán nosztalgikussá az előadást. Amíg a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, Apu és Anyu visszakap egy darabot gyerekkorából, ahol újra ráismerhet kedvenc játékaira, meséire.

Tartsanak velünk egy kis időutazásra, ahol gyerekek együtt játszhatnak Móka Mikivel és barátaival!

Follow us!


PÅ PLAKATEN


OMEGA - Tűzvihar

Országos turné

A méltán híres és legendás OMEGA zenekar a 2019-es évet februártól májusig tartó…

HOOLIGANS - Arena Show

Papp László Budapest Sportaréna

Március 16-án, három év után, a látványos koncertjeiről híres banda újra kitesz magáért,…

Beyond the event
Jegy.hu Blog

Interesting facts, reviews and interviews to get ready for the experience!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Kære kunder

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept