Program


Miles Davis: Birth of the Cool

Miles Davis: Birth of the Cool

Rendező: Stanley Nelson

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 20. péntek, 18:00

Látnok, innovátor és alkotó, aki szembeszállt a kategorizálással és megtestesített mindent, ami menő volt. A Birth of the Cool című zenés dokumentumfilm Miles Davis életébe és pályafutásába enged betekintést, a zenei és popkulturális ikon saját szavaira és önéletrajzára alapozva. A kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált filmben eddig soha nem látott archív felvételeken és barátokkal, alkotótársakkal készült, személyes hangulatú beszélgetések során körvonalazódik a nézők előtt Miles Davis portréja, aki számára a művészete jelentett mindent. Olyan világhírű zenészek szólalnak meg a filmben, mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Jimmy Cobb, Lee Konitz, Carlos Santana vagy Flea a the Red Hot Chili Peppersből.

Az amerikai szegregáció minden méltatlanságával szembeszállva Davis keményen küzdött azért, hogy valóra váltsa álmát, és létrehozza a zenei kifejezésmód egy merőben új formáit. Davis társaival együtt szinte már tudományos módszerekkel dolgozott azon, hogy a zenei kísérletezés segítségével megújulhassanak a jazz líraiságának tónusai is. Munkájuk hatása a mai napig érezhető a zenei világban. Ahogy a film egyre jobban belemerül a múltbéli szerelmek, személyes kapcslolatok és függőségek forgatagába, úgy tisztul le a kép Miles Davis emberi tulajdonságairól is. Davis félelmet nem ismerve ragadja magával követőit, intellektuális érdeklődését pedig saját bizonytalanságai fokozzák a végletekig.

A három Emmy-díjjal is elismert rendező, Stanley Nelson epikus ívű életrajzi dokumentumfilmje segítségével eddig soha nem tapasztalt mélységben érthetjük meg az egyik legnagyobb modern amerikai művészt.

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!