Program


Michel Legrand, Vendég: Szőke Nikoletta / Bridging Europe - Európai Hidak

Michel Legrand, Vendég: Szőke Nikoletta / Bridging Europe - Európai Hidak

Kamaszkorom legszebb nyara, Yentl, A Thomas Crown-ügy. Ismerős filmcímek? Eredeti zenéjüket Michel Legrand szerezte, és ezek csak azok az alkotások, amelyekért Oscar-díjjal jutalmazták.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 21. szerda, 20:00

További öt Grammy-díjjal büszkélkedhet zeneszerzőként, hangszerelőként és előadóként, de talán még fontosabb elismerés számára, hogy olyan dalok sokaságát vetette papírra, amelyekből jazzmuzsikusok generációi számára váltak örökzöldek (You Must Believe in Spring, What Are You Doing the Rest of Your Life, Watch What Happens, The Summer Knows). Cherbourgi esernyők című musicaljében a világon először minden párbeszéd énekelve hangzott el.
Legrand elmondása szerint már gyerekkora óta az volt a vágya, hogy teljes mértékben a zene vegye körül, és hogy semmit se hagyjon ki az életben. Ezért nem tudott, de nem is akart választani a hangszeres előadói, karmesteri, énekesi, zeneszerzői és hangszerelői pályák közül, mindegyikkel egy időben, teljes őszinteséggel, komolysággal és odaadással foglalkozott. Jazzművészként dolgozott Miles Davisszel, John Coltrane-nel, Ben Websterrel, Ray Brownnal, Shelly Manne-nel és még sok legendával. A nyolcvannégy éves mestert a Müpába kedves bőgős és dobos kollégája kíséri el: Pierre Boussaguet szintén dolgozott Ray Brownnal, egyedi kétbőgős felállásuk, a Two Bass Hits világsiker lett. François Laizeau játszott a Magma együttesben, Tania Mariával, Kenny Wheelerrel. Legrand kifejezetten a magyar közönség számára összeállított műsorral készül, és néhány szám megszólaltatásakor színpadra invitálja a vendégének választott Szőke Nikolettát, akinek szerinte „gyönyörű a hangja, és remekül swingel”.
 

Közreműködők:

Michel Legrand: zongora, ének
Pierre Boussaguet: bőgő
François Laizeau: dob
Szőke Nikoletta: ének

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!