Program


MET 2016/2017 Strauss: A rózsalovag

MET 2016/2017 Strauss: A rózsalovag

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 220 perc, 2017

Német nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 21. vasárnap, 17:30

Rendező: Robert Carsen

Karmester: James Levine

Szereplők: Renée Fleming, Elina Garanca, Erin Morley és Günther Groissböck.

Ez az opera a Mária Terézia korabeli Bécs álomvilágát és hangulatát idézi a színpadra, melyhez elsőszámú segítség Strauss varázslatos, ezüstösen csillámló keringőmuzsikája, amely abban az időben ugyan még nem létezett, de hatásában mégis olyan, mintha összenőtt volna a megidézett korral. A dalműben keverednek a vígjátéki, sőt buffó elemek a szerelmi lírával, pajzán erotikával és mély rezignációval. Hoffmanstahl lenyűgöző librettója ügyesen ötvözi a vígjátéki elemeket álmodozó, nosztalgikus hangulattal, a mély emberi drámát pedig meghinti egy csipetnyi filozófiával és társadalmi kritikával.  A Tábornagyné, Sophie, Octavian, Ochs báró, vagyis a főszereplők, mintha Mozart színpadáról léptek volna át. Mellettük pedig Bécs kisvilágának különböző képviselői: Faninal, Valzacchi, olasz énekes, vagy épp nemesi árvák népesítik be a színpadot. 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.

Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Kövess minket!


További ajánlataink


GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!