Program


Merlin - Coincidance Táncszínház
2

Merlin - Coincidance Táncszínház

A Coincidance Táncszínház egyedülálló stílusa, a kortárs ír tánc a modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 12. péntek, 19:00

Az angolszász mondakör ármánnyal, szenvedéllyel és misztikummal teli világába kalauzolja nézőit a Coincidance Táncszínház Merlin című előadásában.

Máb és Ninane a két, ősidők óta létező, egymással szemben álló, de egymást mégis kiegészítő kozmikus erő. Egyik sem létezhet a másik nélkül. Mint ahogyan nincsen jó rossz nélkül, nincsen fent lent nélkül, nincsen hideg meleg nélkül, úgy e két őserő is elválaszthatatlan és csak együtt, egymás viszonylatában értelmezhető.

Megnyugvást örökös harcukban csak akkor lelhetünk, mikor a két őserő végre egyensúlyba kerül. A Coincidance történetben Merlin, a varázsló az egyetlen, aki talán képes lesz megteremteni egységüket. Az előadás megidézi az angolszász mondakör legismertebb pillanatait - Morgana La Fay mágikus figuráját, akit sebhelyes arcú ifjú hölgyből gyönyörű, szenvedélyes felnőtt nővé varázsol a pogány istennő. A kerekasztal lovagjai hangzatos, virtuóz ritmusok közepette tűnnek fel a színen, nem beszélve Arthur Királyról és az Excalibur legendájáról. Sir Lancelot és Guinivere királyné szenvedélyes, házasságtörő szerelme pedig az előadás második felének vezérmotívumává válik.

A címszerepben Stefkó István, az együttes egyik meghatározó alakja látható. A jelmezek ezúttal is Székács Zsófia munkáját dícsérik, aki más Coincidance produkciókhoz hasonlóan e darabban is vezető táncosként lép színpadra, Máb szerepében. Az előadás látványvilágát Potornai Norbert és Székács Gergely álmodták meg.

Ajánlatunk


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövess minket!


További ajánlataink


Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, melyben a porond óriási planetáriummá alakul, ahol megannyi…

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!