Program


MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

Ottorino Respighi (1879 – 1936) olasz zeneszerző, zenetudós, karmester a zenei impresszionizmus jeles képviselője volt.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 16. vasárnap, 11:00

 A RÓMA FENYŐI című szimfonikus költeményét, amelyben régi, nagy történelmi pillanatok és legendák mögött húzódó, személyes érzéseket fogalmaz meg hatalmas tablóképekben, 1924-ben írta, amikor már sikeres zeneszerzőnek számított. E műve előtt hét évvel komponálta első kiemelkedő sikerét, a RÓMA KÚTJAI című szimfonikus költeményt, melynek párjául szánta a Róma fenyőit. Pár évvel később aztán megírta a harmadik Róma-darabot, a RÓMAI ÜNNEPEKET is, mintegy triptichonná alakítva a három szimfonikus költeményből álló ciklust. A RÓMA FENYŐINEK bemutatója 1924. december 14-én volt a római Augusteo színházban. A közönség és a kritika kedvezően fogadta a darabot, aminek eredményeként egy év múlva már Budapesten is előadták. A gyakorlatilag szerzői estnek számító budapesti hangversenyen maga Respighi dirigált.

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!