Program


MÁV Erdélyi/1. ZA 2016.

MÁV Erdélyi/1. ZA 2016.

Erdélyi Miklós-bérlet 1.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 7. péntek, 19:00

Műsor:

Vidovszky L.: Romantikus olvasmányok No. 2

M. Bruch: g-moll hegedűverseny, op. 26

Dohnányi E.: II. (E-dúr) szimfónia, op. 40

Vezényel: Hamar Zsolt

Közreműködik: Corey Cerovsek (hegedű)

Két rendkívüli vendégművész fellépése teszi izgalmassá a bérletsorozat első előadását, már amennyiben Hamar Zsoltot vendégnek tekintjük. Zeneszerzést és karmesterséget tanult, volt Kocsis Zoltán asszisztense a Nemzeti Filharmonikusoknál, az újjászervezett Pannon Filharmonikusok első zeneigazgatója, több évig a Zürichi Operaház karmestere, 2012 óta pedig a Wiesbadeni Opera főzeneigazgatója. Corey Cerovsek kanadai hegedűművész a világ minden táján járt már, nagy zenekarokkal és híres karmesterek vezényletével játszott. Személyisége különlegességét jelzi, hogy 18 éves korában szerzett mesterfokozatú egyetemi diplomát egyszerre hegedűből és matematikából. Vidovszky László pályája kezdete óta a kísérletező, új kifejezési eszközöket kereső zeneszerzők közé tartozik, hangversenyünkön elhangzó műve is ebbe a vonulatba tartozik. Dohnányi Ernő a 20. századi magyar zenének Bartók és Kodály mellett legnagyobb alakja – erről még mindig, újra meg újra meg kell győzni a zenei közvéleményt. Második szimfóniája a háború utáni emigráció idején keletkezett, kevéssel halála előtt fejezte be. A háborús évek nyomasztó élményei ihlették a szimfónia első tételét, az utolsó tétel pedig szintén beszédes: variáció sorozat J. S. Bach Komm, süsser Tod (Jöjj, édes halál) kezdetű kantátájának témájára.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!