Program


Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb hazai zenekara, a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett közös projektje egyedi élményt kínál közönségének.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 6. péntek, 20:00

Margaret Island – Fénytörés
a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

A dalok és a tánc szerves egységgé formálása olyan utazásra csábítja a nézőket, amelyben a zenekar dalszövegeiben rejlő üzenet és a dallamaik által keltett hangulat életre kel és megmozdul, láthatóvá válik a színpadon. A zeneileg is újragondolt műsor ezáltal egyedi víziókban elevenedik meg, hol kissé elrajzolva, hol hangsúlyozva azok mondanivalóját.

A Margaret Island Fénytörés című, Czár Gergely koreográfus-rendezővel megálmodott, a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közösen megvalósított színpadi műve lazán szőtt történetekből, epizodikus jelenetekből áll össze, amelynek központi szereplője a zenekar énekesnője, Lábas Viki, aki a nézőkkel közösen csöppen bele egy látszólag darabjaira hullott világba, ahol az egyetlen lehetséges útnak az újrakezdés, újjáépítés látszik. Ebből a végállapotból a folyamatosan színre lépő figurákkal kezdik újra felfedezni és felépíteni az életet, újrafonni a szétszakadt kapcsolatokat, újabb esélyt keresni és nekifutni, hogy elérjék azt, amire mindannyian vágyunk: hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ahogy minden összeáll, és elkezdenek kirajzolódni egy új tér és az új lehetőségek kontúrjai, a hely megtelik színnel és hanggal, a fásultság tánccá, a csend zenévé és zajjá alakul. A teret folyamatosan megtöltő szereplők valamilyen módon mind kapcsolatba kerülnek egymással, a zenével és Vikivel, így egy csapásra egy mindent átszövő kapcsolati háló jön létre, amelyben szemvillanás alatt alakulnak ki és szűnnek meg kötelékek, viszonyok és ellentétek.
Az előadók által megjelenített élethelyzetek felerősítik, olykor akár többlettartalommal ruházzák fel a jól ismert dalokat, más esetben a szövegek jelentése és a zene atmoszférája ad érdekes árnyalatot a szemünk előtt kialakuló viszonyoknak.

Margaret Island:
ének - Lábas Viki
gitár - Füstös Bálint
basszusgitár - Törőcsik Kristóf
gitár - Verók Tamás
billentyűk - Bejan Norbert
dob - Kaszás Péter
ütőhangszerek - Sárkány Bertalan

Közreműködők:
a Szegedi Kortárs Balett táncosai

Alkotó:
koreográfus-rendező: Czár Gergely

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas titkairól szólt. A sorozat most egy, a zenetörténeti bulvárhistóriák legviccesebb jeleneteit felölelő, exkluzív stand-up esttel fejeződik be, a szerző one-man show-jával.

Kövess minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!