Program


Márai Sándor: Varázs
3

Márai Sándor: Varázs

Márai Sándor: VARÁZS
színjáték 2 részben
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 21. hétfő, 19:00

Egy eddig szinte alig felfedezett Márai Sándor-színdarabot, a Varázst mutatta be 2017. október 6-án a Pinceszínház művészi sorsokról, pályaívekről, az egymást követő generációk harcáról - egy szerelmi háromszögön keresztül.

A történet szerint egy idősödő bűvész és egy fiatal – épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egymással egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Az egyik a beérettségével, a másik a friss életerejével. Mindhárman döntés előtt állnak, hamarosan mindannyiuk élete meg fog változni. Nehezen megítélhető erkölcsi kérdések kerülnek elő közöttük.

A polgári világ emblematikus írója 1944-ben vetette papírra a Varázs című darabját, amit 1945-ben mutatott be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai – Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben Márai Sándorhoz volt a leghűségesebb, tőle mutatta be a legtöbb produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak Ferencváros színházának műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával  szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!