Programm


Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival.
 mehr

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömeg-emberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.
A testet és a test-hiányt megformálva, az emberi alak autentikus megjelenítési lehetőségeit kutatva valójában a lelket keresi.

Esse Bánki legfrissebb munkáin már végletesen eltávolodik a klasszikus enteriőr-zsánerképek textúráktól fülledt atmoszférájától…itt már a terek struktúrája van fókuszban. Rendhagyó perspektívákban szétfeszített tér-elemezésein, épphogy csak megidézi a téralkotó struktúra síkjait. Dinamikus, a képmezőt szétfeszítő húrarchitektúráját, energikus kolorizmussal katalizálja…a kiállítás képválogatása meglepően egységes atmoszférát teremt. A kézenfekvő témák nem viszik kísértésbe a festőt, nem csábítja a műterem, udvar, híd története…lecsupaszított, hideg világot lát. De ezeken a képein már nem csupán indusztriális helyszínek őszinte konstrukcióit vizualizálja, itt már egy ember nélküli világ teljes pusztulás előtti csendjébe könyörtelenül hasít bele ecsetjével! A már-már kibertérszerű víziókban egyenesen érzéki izgalom, ahogy a vászon húsába feszülő húrok alól, verejtékszerűen kicsordul a festék…

További információk: www.artadvisory.hu

Follow us!


Angebote


Történet a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról…

Laurencia

Erkel Színház

Perzselő érzelmek, kirobbanó erő, tüzes spanyol ritmusok a klasszikus balett nyelvén. A Magyar…

A Tündértánc - Nővarázs című cirkuszi műsor 2020. szeptemberig lesz látható Budapesten a…

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Sehr geehrter Benutzer!

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept