Program


Magyar Táncszimfónia  - vonósnégyes koncert magyar mesterek műveiből
2

Magyar Táncszimfónia - vonósnégyes koncert magyar mesterek műveiből

Vonósnégyes koncert magyar mesterek műveiből

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 14. szerda, 19:30

A tánc és a zene a magyarság történetében is összekapcsolódott. A legnagyobb zeneszerzők is szívesen merítettek a magyar népzenéből, a magyar táncokból. Liszt, Brahms, Erkel, Kodály, Bartók keresték, gyűjtötték az autentikus magyar zenéket, és híressé vált művekben dolgozták fel azokat. Verbunkos, népdal, magyar rapszódia, csárdás, magyar tánc adják ennek az igen gazdag és népszerű magyar zenének a keresztmetszetét. A műsorválogatás a klasszikus zene és a magyar népzene találkozása.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!