Program


Lully-Moliere: A kénytelen házasság / RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Üvegteremben

Lully-Moliere: A kénytelen házasság / RÉGIZENE FESZTIVÁL / 18:00 Prelúdium az Üvegteremben

Ritka alkalom: a közönség egyszerre lehet részese színdarab előadásának és hallgathat zeneművet. Persze, mondják sokan: ez történik, ha valaki operaprodukcióra vált jegyet. Ezúttal azonban nem erről van szó, hanem Molière 1664-ben keletkezett színművéről, amelyhez Lully komponált zenét.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 13. vasárnap, 19:30

Az alkotás műfaja, a drámai cselekményt, éneket és táncot egyesítő comédie-ballet kettejük találmánya volt. A kénytelen házasság, első közös munkájuk ezúttal a Le Concert Spirituel, a Les Malins Plaisirs és a Compagnie d'Eventail közös produkciójában elevenedik meg a Müpa pódiumán, Hervé Niquet vezényletével.

Azt gondolnánk, a zene történetében Richard Strauss és Hugo von Hofmannsthal együttműködése előtt soha nem adódott olyan találkozás, amikor két, a maga területén egyformán rendkívüli alkotó szövetkezett közös művek létrehozására. Pedig ugyanez már évszázadokkal korábban megtörtént, mikor Jean-Baptiste Poquelin (Molière) és az ugyanolyan keresztneveket viselő Lully megkezdte közös munkáját. A mai közönség többnyire külön lát Molière-színműveket és hall Lully-zenét, olyan formában azonban, ahogyan annak idején műveik színre kerültek, csak igen ritkán. Ez történik most, az 1987-ben Hervé Niquet által alapított, kórust és zenekart magába foglaló Le Concert Spirituel, a 2009 óta minden energiáját Molière műveinek szentelő színtársulat, a Les Malins Plaisirs és az 1985 óta működő barokk tánccsoport, a Compagnie d'Eventail jóvoltából. A produkció spiritus rectora Hervé Niquet francia karmester, csembalista és tenor, a francia barokk repertoár specialistája. A sokoldalú muzsikus művészi kibontakozásának keretéül fiatal éveiben a William Christie által alapított Les Arts Florissants szolgált.

Vezényel: Hervé Niquet

Közreműködők:

Le Concert Spirituel
Les Malins Plaisirs
Compagnie d'Eventail

Ajánlatunk


Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben volt a Református Nagytemplomban.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!